Ålleberg

Radio Falköping

Är det sammanbindande namnet för Falbygdens alldeles egna radiokanal, när inga andra föreningar sänder bjuder vi på skön och lättlyssnad musik, men också kommunal information, reportage och olika direktsändingar. Kort sagt när det händer och där det händer är Radio Falköping med och bevakar.

Har du tips och ider om vad vi skulle sända, så får du gärna höra av dig.


nedan kan du se och höra, de podar och video klipp som inte hamnat under kommunnytt


13
AUG

Partiutfrågning av Vänsterpartiet

Erik Kyrkander

I det här programmet utfrågas lokala falköpingspolitiker, som ställer upp i valet. Den här här gången utfrågas Vänsterpartiets Erik Kyrkander som till vardags jobbar som solcellsentreprenör och är 46 år. Intervjuar gör Anna Nyberg.

6
AUG

Partiutfrågning av Liberalerna

Annika Carp

I vår politikerutfrågning av våra lokala kandidater i Falköping, möter Anna Nyberg Liberalernas första namn på sin lista i Falköping: Annika Carp.

7
JUN

6-juni 2018

Även i år var Radio Falköping i "Plantis" och firade natinaldagen.

fler klipp kommer, under de näramaste dagarna

11
MAJ

Chris Lindberg i radio falköping

Kalle Christopher Jonathan Heino-Lindberg som går under artistnamnet Chris Lindberg vars moster är den kända sångerskan Christina Lindberg började sin karriär som hockeymålvakt bla i Aik och sedan Färjestad.

En allvarlig skada gjorde att han var tvungen att sluta med hockey och valde då musiken istället.

Detta och mycket mer hör ni i denna exklusiva intervju. Som ni oxå kan höra i programmet "tio i tolv" på måndag 14 maj kl 11.50 med repris 17 och 22.

10
APR

Visit Honborgasjön

I tre år har Falköping, Skara och Skövde ingått i ett gemensamt projekt för att utveckla Visit Hornborgasjön till ett av Sveriges mest spännande besöks­område året runt. Förra veckan redovisades resultatet, radion var givetvis på plats och här kan ni höra och se bland annat Dan Gabrielsson (S), Falköpings kommun, Fredrik Nordström (S), Skara kommun, Katarina Jonsson (M), Skövde kommun och Maria Comstedt, affärsutvecklare för Visit Hornborgasjön, när de berättar om utvecklingen.

Vi får även höra lite om Tranfestivalen och andra satsningar i området.

5
APR

Försvarskonferens 2018

Även i år har Radio Falköping fått förtroendet och möjligheten att webb sända från Försvarskonferens 2018 i Skövde.

Årets Försvarskonferens har temat Det nya totalförsvaret: Behoven. Beställningen. Besluten.

Under konferensens två dagar får vi en lägesbild över det säkerhetspolitiska läget och vad som är på gång när det gäller krav på och vidareutveckling av totalförsvaret, liksom strukturer för samverkan mellan militärt och civilt.

28
MAR

Ni har väl inte missat Cowboykåken?

Våran reporter Eva Everhag har haft en pratstund med Dick Bewarp om hur man går från storstaden till att bli en ensamvarg i Norrlands skogar. Trevlig lyssning!

20
MAR

Porträttet

I serien, där vi möter olika personer, möter vi här Per Dalström, nytillträdd pastor på Mössebergsgården. Vi får hör om hans bakgrund och tro.

28
FEB

Anders och Lena Modig

Anders och Lena Modig från Åsle Hembygdsförening berättar i "när va de nu då" som följer efter "tio i tolv" torsdag den 1 mars om vad som händer i Åsle under året

16
FEB

Fårhuset avslutande delen

Här kommer sista och avslutande delen om Fårhuset i Broddetorp, Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i Tio i tolv, kan ni nu även se här.

Flera avsnitt kommer.

14
FEB

Fårhuset del 2

Nu följer ett andra inslag från Fårhuset i Broddetorp, Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i Tio i tolv, kan ni nu även se här.

Flera avsnitt kommer.

13
FEB

Elisabeth om sitt liv på Storgatan

Lördagen den 10 feb kunde ni höra Elisabeth Lithèn berätta för Göran Helmersson i Radio S om sina minnen från Storgatan i Falköping.

För er som inte hade möjlighet att lyssna då, så kan man höra det här istället

9
FEB

Fårhuset

I förra veckan kunde ni i SVT:S "husdrömmar" se ett inslag från Fårhuset i Broddetorp, radion åkte dit för att dels se lite hur det blev men också för att höra om hur det var att vara med i TV. Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i dagens Tio i tolv, kan ni nu här även se.

Flera avsnitt kommer.

15
JAN

Tomas Gunnarsson i tio i tolv

Tomas Gunnarsson är en folkär föreläsare som åker runt och föreläser för fulla hus i Sverige om mental & hjärtlig styrketräning

Måndagen 15 jan besöker han folkets park och radio Falköping fick en pratstund med honom. Ni hör intervjun här nedan

Skriv till Radio Falköping

Odengatan 38 521 41 Falköping
Tel: 0515-17235