Ålleberg

Trädgårdsföreningen

Falköpings Trädgårdsförening är en lokal förening för alla som är trädgårdsintresserade. Vi har ca 250 medlemmar i olika åldrar, och de flesta bor i Falköping. Varje år så anordnar föreningen olika aktiviteter för medlemmarna som tex trädgårdsbesök, föreläsningar, kurser, bussresor, växtmarknader, besök hos handelsträdgårdar och vi binder kransar eller gör annat trädgårdspynt. Utbudet är brett och välfyllt; vad sägs om trädbeskärning, liekurs, trädgårdsbesök hos medlemmar, trädgårdscafe med frökväll, möjlighet att sälja sina överskottsväxter eller varför inte vara med i Tusen trädgårdar? Hos oss finns något för alla!

I våra trädgårdsprogram så pratar vi om allt som har med trädgård och växter att göra. Vi ger tips och råd om problem man kan stöta på och hur man kan handskas med dem, eller förhindra att de uppstår. Varje program bygger på innehåll där vi pratar om vad vi själva gör i våra trädgårdar för tillfället, vad man kan tänka på i aktuell månad, vad som är aktuellt i Falköpings trädgårdsförening, vi ger tips till trädgårdsnörden, och pratar om något ätbart. Vi har också med intervjuer från föreningens aktiviteter eller andra trädgårdsevent.

Vi som vanligtvis sänder heter Lena Gustavsson, Maria Wetterström Stålarm och Kristina Lindström. Lena gillar perenner, buskar och träd. Maria odlar mest sådant som man kan äta. Kristina ägnar sig åt formgivning av trädgården. Med andra ord så finns det något för alla att lyssna på!

Om du inte hann lyssna på oss på ordinarie sändningstid så finns våra program som pod på fnf.nu. Där kan du lyssna när du vill. Följer du oss på instagram så kommer du att få se foton från det som vi pratar om i våra program. På instagram heter vi “Falköpings trädgårdsförening”. Vi finns också på facebook och där hittar du oss med samma namn.


14
DEC

Trädgårdsföreningens dec program

Här nedan hör ni trädgårdsföreningens dec program vilket även är deras sista program

16
NOV

Trädgårdsföreningens November program

Nu kan ni höra trädgårdsföreningens november program här nedan.

17
OKT

Trädgårdsföreningens septemberprogram

För er som undrar var Trädgårdsföreningens September program är så finns det nu att lyssna på här nedan

15
OKT

Trädgårdsföreningens oktober program

I föreningens oktoberprogram så får ni följa med hem till Lenas trädgård. Lena och Maria går runt bland rabatter och trädgårdsdekorationer och pratar om allt från perenner, odlingsytor och växtskötsel till hur man reparerar en stenmur som förflyttat sig ut mot gatan.

17
AUG

Trädgårdsföreningens juliprogram

För er som undrar var Trädgårdsföreningens juli program är så finns det nu att lyssna på här nedan

16
AUG

Trädgårdsföreningens aug program

I trädgårdsföreningens augustiprogram så är Maria och Lena på besök i Marias trädgård. De tittar på bönor, pumpor, kål och lök. Nu startar också Falköpings trädgårdsförening igång med sina höstaktiviteter, vilket Lena berättar mer om.

8
JUN

Trädgårdsföreningens juni program

Juniprogrammet handlar om våra övervintrade växter, rosskötsel, täckodling, kålodling, skötsel av gräsmatta, krukhallon och instagramtips

Här nedan kan ni höra trädgårdsföreningens maj program

Medverkande i programmet är Lena Gustavsson, Maria Wetterström Stålarm och Kristina Lindström Stenström

Tidigare program kan ni höra här

11
MAJ

Trädgårdsföreningens maj-program

Nu har det börjat bli varmt ute och föreningens majprogram handlar om växter och kryddor som tar sig friheter, våra viktiga pollinerare, frilandsodling och härdning av tomater inför utplantering.

Här nedan kan ni höra trädgårdsföreningens maj program

13
APR

Trädgårdsföreningens april program

I aprilprogrammet så får du lyssna på intervjuer från Nordiska Trädgårdar, hur man får till en växtföljd, gödsel och vi tipsar om ett mycket ätbart ogräs.

För er som är trädgårdsintresserade, här kan ni höra trädgårdsföreningens April program

9
MAR

Trädgårdsföreningens mars program

I tredje programmet i år som sänts i dag, handlade givetvis om gröna blad.

Maria Stålarm Wetterström och Lena Gustavsson pratar bland annat om hur man lätt odlar gröna blad på köksbänken. Vi får också lära oss hur man bygger en kallbänk och om vilka buskar man ska beskära vid vilken årstid.

Nästa program från trädgårdsföreningen hör ni här i Er lokala radio fredagen den 13 april, 34 år efter att första sändningen sändes här i Radio Falköping

För er som missade sändningen i radio, eller bara vill höra det igen så kan ni höra programmet här nedan i pod format.

12
FEB

Trädgårdsföreningen

I trädgårdsföreningens andra program för året pratar Maria med sin morfar Mats Wetterström sen berättar dom vad som är viktigt att tänka på i trädgården i februari

För er som är trädgårdsintresserade, här kan ni höra trädgårdsföreningens Februari program

12
JAN

Trädgårdsföreningens januari program

I trädgårdsföreningens första program för året pratas det bla om vad man ska tänka på i trädgården i januari

För er som är trädgårdsintresserade, här kan ni höra trädgårdsföreningens Januari program

pod/tradgardsaret_2018-01-08_webben.mp3
11
DEC

Trädgårdsföreningen

Nu kan du ta del av 3:e avsnittet av trädgårdsföreningen.

4
DEC

Trädgårdsföreningen

Fredagen den 8:e december kommer ni att kunna höra ett nytt program av Falköpings Trädgårdsförening.

Här kan ni lyssna till en repris av Trädgårdsföreningens första program

10
NOV

Trädgårdsföreningen

Falköpings Trädgårdsförening är en lokal förening för trädgårdsintresserade. Vi har ca 250 medlemmar och de flesta bor runt om Falköping. Trädgården kan se väldigt olika ut hos olika personer. En del odlar mest grönsaker för att de gillar att äta hemodlat. Andra har nästan bara perenner i sin trädgård, och en del satsar nästan helt på träd och buskar med ovanliga blad och stammar. En del lägger mest energi på att få gräsmattan alldeles ogräsfri och plan.

Många gillar att så frön och se dem växa upp till fina plantor, men en del tycker att det är roligare att pynta med saker och annat i trädgården. Trädgården behöver inte ens vara en trädgård, utan ibland är det en balkong som fylls med växter, eller en altan. Medlemmarna i trädgårdsföreningen är alla glada amatörer, och det är vi när vi sänder radio också!

Våra program ska vara fyllda med inspiration och tips där svårighetsgraden kan förväntas variera över hela skalan. Ibland pratar vi väldigt ingående om något, och ibland blir det bara en kort överflygning. Varje program fylls med sådant som är aktuellt vid just den tiden på året och annat som vi kommer på. Oftast har vi en punkt där vi pratar om sådant vi kan äta. Våra program riktar sig till dig som har minsta intresse av det som växer och lever i jorden, och du behöver inte vara medlem i vår förening för att lyssna! Vi hoppas att alla ska känna sig välkomna och få en trevlig stund med oss. Vi som vanligen sänder heter Lena Gustavsson, Maria Wetterström Stålarm och Kristina Lindström.

Här kan du lyssna till andra programmet av trädgårdsföreningen

Odengatan 38 521 41 Falköping
Tel: 0515-17235