Ålleberg
Kommunnytt hör du på tisdagar, som en del i programmet Tio i Tolv bevakar vi vad som är aktuellt i kommunen.
 • I reportage och intervjuver får vi höra om den kommunala verksamheten.
 • Med repriser klockan 17 och 23 har de flesta Falbygdsbor möjlighet att lyssna någon gång.
 • Även övriga dagar i veckan kan du höra olika inslag med eller om kommunens medarbetare och politiker.
 • Nedan kan du lyssna till (eller se) en del av dessa inslag.
10
MAJ

Bredgårdsmannen

Bredgårdsmannen, känd som Sveriges äldsta ansikte, blir huvudattraktionen i en miniutställning som invigs på lördag, den 11 maj, på Ekehagens Forntidsby i Åsarp. Skelettet, som är ett av de äldsta kända i Norden, hittades på Bredgårdens ägor i mitten av 1990-talet, söder om Ulricehamn. Mannen levde cirka 9700 år sedan (7700 f.Kr.). Hans välbevarade kranium har gjort det möjligt för modellmakaren Oscar Nilsson att återskapa ansiktet. Utställningen är ett samarbete med Ulricehamns Hembygdsförening.

Radio Falköpings Roger Andersson intervjuade Elinor Karlsson och Cecilia Jensen i samband med utställningen.

23
NOV

Stadsbyggnadspriset 2023

I år delades för andra gången det nyinstiftade Stadsbyggnadspriset ut. Radions Roger Andersson var på plats i Vartofta Björksäter och vi får också samtal med personerna bakom detta hus.

Se inslagen på play.fnf.nu eller lyssna på Tio i Tolv

Motivering
God arkitektur – Omvandling av ett bostadshus från 1950-talet till att efterlikna ett sekelskifteshus. Genom att bygga till den ursprungliga byggnaden samt ändra takkonstruktion, lägga till frontespiser och höja vägglivet har byggnaden fått en ny och genomarbetad skepnad.

Byggfakta
Byggherre: Kristofer Franzén och Linda Bertilsson
Byggentreprenör: Walter Bertilsson med hjälp av Patriks byggservice i Vartofta

21
NOV

Orange Week

Den här veckan så pågår Orange Week runt om världen. Orange Week är en internationell händelse som syftar till att sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Det är en del av FN:s initiativ “Orange the World” som instiftades för att uppmärksamma våld mot kvinnor och flickor över hela världen. Under Orange Week, som inträffar varje år från 22 till 28 november, anordnas olika evenemang och manifestationer för att uppmärksamma våld mot kvinnor och flickor och sprida kunskap om hur det kan förebyggas.

Även Falköpings kommun deltar och på biblioteket så pågår just nu utställning tillsammans med olika aktiviteter, som syftar till att uppmärksamma och informera om det viktiga ämnet. Radio Falköpings Roger Andersson begav sig ut för att ta reda på mer kring detta. Lyssna på programmet i Radio Falköping, nu klockan 11:50 eller se intervjuerna på vår playsida.


28
MAR

Öppet hus Jättenegatan

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

På Falköpings kommuns nya korttidsboende kommer barn och ungdomar med funktionsnedsättning att erbjudas miljöombyte och stimulans och samtidigt som deras anhöriga får avlastning i omvårdnadsarbetet.

Det nya boendet på drygt 1 000 kvadratmeter får två avskilda avdelningar med tio boenderum vardera. Mellan avdelningarna ligger gemensamma funktioner med ett större lekrum, personal- och teknikutrymmen. Utomhus stimuleras de boende till aktiveter av en rad olika slag.

Roger Andersson fick en rundvandring i de nya lokalerna och inslaget hör ni här nedan.

10
MAR

Miljöbarometern

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Tisdag 14 februari lanserade Miljösamverkan östra Skaraborg en ny webbplats om miljösituationen i Hjo, Tibro, Karlsborg, Skövde och Falköping som heter miljöbarometern.

Miljöbarometern riktar sig till alla som söker fakta om miljösituationen eller vill veta mer om kommunernas miljöarbete. Detta är ett sätt att öka insynen och delaktigheten i miljöarbetet och att öka användningen av miljö- och hållbarhetsdata inom olika arbeten och som beslutsunderlag.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Per Larsson, Sara Lehmann Svensson och Amina Johansson som berättade mer om miljöbarometern.

Ni hör inslaget i tio i tolv på torsdag 16 mars.

3
MAR

Inspirationsdagar för stödassistenter

I tisdags så hölls inspirationsdagar för stödassistenter i Falköpings kommun. Syftet var att ge de som arbetar med personer med funktionsnedsättning en chans att lära sig mer om positivt tänkande och goda relationer. Cirka 200 stödassistenter från olika verksamheter deltog i dagarna som bland annat bjöd på en föreläsning av Andreas Cederqvist från Hjärnplus.

Radio Falköpings Roger Andersson var på plats och intervjuade några av de inblandade och han fick också en pratstund med Andreas Cederqvist.

Det kan du höra idag i programmet Tio i Tolv som sänds klockan 11:50 på 90,8 MHz eller via webben, här och nu!

17
FEB

Sportlovskul

I veckan har det ju varit sportlov, och radion var i måndags och tittade på en aktivitet man kunde prova på.

6
FEB

Att anlägga våtmark

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Är din mark lämplig för att anlägga en våtmark?

Just nu pågår en inventering av potentiella våtmarkslägen runt om i Falköpings kommun. Inventeringen är del av ett LONA-projekt och genomförs av Naturvårdsgruppen på uppdrag av Falköpings kommun. Inventeringen kommer utgöra ett underlag för framtida fysiska åtgärder för att restaurera och återskapa våtmarker i kommunen.

Radio Falköping träffade Morgan Johansson, Dag Fredriksson och Amina Johansson som berättade om våtmarker och dess nytta.

26
JAN

Din stad Falköping (lyssna)

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Din Stad Falköping. En film som har skapats av TraditionsTV i samarbete med Falköpings kommun. Filmen har ett långsamt tempo och skildrar 60-talet med våra traditioner, kultur, natur och sport.

Filmen visades bla på Tåstorps äldreboende tor 26 jan och kommer att visas på alla äldreboende i Falköping under vecka 4. Filmen finns oxå att se på Traditions tv,s hemsida.

Radio Falköping fick en pratstund med filmskaparen Erik Kotschak om arbetet och att skapa rörliga minnen för äldre.

Ni kan höra intervjun i programmet tio i tolv på fredag 27 jan. Eller lyssna hät.

23
JAN

Efterlevnadsstöd

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Med start torsdagen 26 jan och 4 träffar därtill, börjar efterlevandsstöd - samtalgrupp i hörsalen på biblioteket kl 18.

Gruppen leds av Katrin Thorsell och Lina från Spes som står för "suicidprevention och eferlevnadsstöd".

Inför uppstarten var radions Roger Andersson med på en pressträff som ni kan höra här nedan.

Med på bilden är Emelie Westerling, Katrin Thorsell, Malin Dittmer och Nathalie Urbäck.

12
JAN

Etapp 2: Stora Torget

Med anledning av etapp 2 i utvecklingen av stadskärnan så höll Falköpings kommunikationsavdelning en pressträff där Amelie Sandström, biträdande stadsbyggnadschef, berättade om vad som kommer att hända framöver, hur idéerna kring torget ser ut, den offentliga konsten, gestaltning och en grov tidsplan. play.fnf.nu

12
JAN

Ny näringslivschef

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Från april månad får vi en ny näringslivschef i Falköpingskommun. Bördig från Herrljunga trakten kommer Carl-Olof Holmström som jobbar inom Herrljunga kommun för tillfället.

Radio Falköping bjöd hit Carl-Olof för att berätta om sig själv, sitt jobb, sitt intresse för skog och natur och mycket mer. Ni kan höra intervjun i tio i tolv på fredag 13 jan.

18
NOV

Dotorps och Wetterlinsområdet

Just nu pågår ett projekt som Falbygdens museum har inlett som går ut på att uppmärksamma Dotorp och Wetterlinsområdet.

Tanken är att samla in foton, bilder och berättelser från människor som växt upp i området när det var nytt, men även senare.

I programmet tio i tolv nu på tisdag 22 nov kommer ni att kunna höra Avdelningschef på museet, Elinor Karlsson och Erling Öhrnell från Falbygdens fornminnesföreningen berätta mer om detta projekt.

10
NOV

Matavfallsupphandling

Att komunen nu vunnit denna upphandling, gör att kommunen har tryggat tillgången till material för fortsatt drift av biogas anläggningen.

7
JUN

Nationaldag i tio i tolv

För er som missade nationaldagsändningen, finns det möjlighet att höra sändningen i sin helhet här

24
MAR

Föreläsning om världens väder

Under Earth Hour veckan kommer många föreläsare till Falköping, en av dessa är Madelene Westin meteorolog på Tv4 som under onsdagskvällen höll ett föredrag om världens väder och klimatförändring.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Madelene om föreläsningen m.m.

Ni hör inslaget i tio i tolv på fredag 25 mars med repris kl 16.30 och 22.10.

24
MAR

Earth Hour - Ätbart

Föreningen Ätbart vill skapa en värld utan matsvinn. Smarta livsmedelsflöden, medvetna konsumenter och hållbara producenter gör detta möjligt. I veckan höll Lotta Jansson från föreningen en föreläsning i Falköping och vi på Radio Falköping träffade henne för en intervju om föreningen och dess målsättning.

Lyssna på intervjun i Tio i Tolv idag klockan 11:50 i Radio Falköping eller se densamme på play.fnf.nu

21
MAR

Energifrågan live på tis 22 mars

”Hela vecka 12 uppmärksammar Falköpings kommun Earth hour som infaller lördag den 26 mars. Tisdag den 22 sänder vi live i Radio Falköping mellan 11 och 12. Ring in och ställ dina frågor på telenr 0515-17237 om klimat eller miljö till energi- och klimatrådgivare Thomas Skagenborg och Miljöstrateg Nina Ramsauer”

Repris sändningen börjar kl 16.30

2
FEB

Energifrågan februariprogram

I februari programmet av energifrågan hör ni energi och klimatrådgivare Thomas Skagenborg prata med turistchef Klara Börjesson och Sofia Lennström från visit Hornborga.

Det handlar om klimatsmart boende och företagsamhet runt och omkring Hornborga.

14
JAN

Odenrinken

Ishallen i Falköping är ett populärt besöksmål speciellt när det är allmän åkning som främst sker under jul och sportlov. Radio Falköping begav sig till Odenrinken och träffade Jörgen Malmström Verksamhetsledare för att få lite mer information om hallen och dess framtid.
27
DEC

Om elpriserna

Då var det återigen dax för energifrågan och i december programmet av energifrågan tar energi och klimat rådgivare Thomas Skagenborg upp det aktuella ämnet, elpriser.

Varför är det så dyrt, vad ska man tänka på för att hålla nere kostnaderna och kommer vi att få se fortsatt höga elpriser? Det och många andra frågor svarar Thomas på.

10
NOV

Satsar på att erbjuda vildsvinskött

Falköpings kommun berätta här om en satsning på att erbjuda vildsvinskött i förskola, skola och äldreomsorg.

I dagsläget ligger kommunens inköp av svenskt kött och fågel på nära 100 % i de offentliga köken, men de vill inte stanna där. I sin klimatstrategi har man som mål att bland annat minska miljö- och klimatpåverkan från inköpta livsmedel detta genom att prioritera närproducerade och ekologiska råvaror.

Under hösten kommer de därför att serveras maträtter med vildsvin i Falköpings kommuns kök inom förskola, skola och äldreomsorg. Det kommer bland annat att erbjudas viltfärsbiffar med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon såväl som vildsvinskebab.

Vildsvinsköttet som serveras har upphandlats av företaget LK Vilt vars produkter kommer från området kring Dagsnäs Slott mellan Falköping och Skara.

Inslaget som också kan höras i Tio i Tolv kommer från skolrestaurangen på Elvagården i Vartofta.

10
NOV

Vad händer på Elvagården i Vartofta?

Om kommunens satsning på lokalproducerat, kommer ni att hör mer, i torsdagens Tio i Tolv.

I morron kommer mer....

10
NOV

Ann-Charlotte Lilja

Ann-Charlotte som tillträdde 27 sep kommer närmast från en tjänst i Vårgårda där hon jobbade som socialchef och ansvarade för socialtjänst, LSS, arbetsmarknads och integrationsfrågor.

I denna personliga intervju berättar Ann-Charlotte bla hur det känns att jobba i Falköpings kommun

29
OKT

Vindängen mingel

Redan i januari när vårterminen startade hade eleverna sin egen invigning av nybyggnationen av Vindängen - men på grund av pandemin fick den officiella invigningen flyttas fram. Och i veckan var det den officiella invigningen där det bjöds på musik, tal, klippande av band och tilltugg

Hur det lät och diverse intervjuer hör ni här

27
OKT

Frida Boisen intervju

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Psykiatriveckan 2021 ställer inte in utan ställer om. Under v.43 kan ni se flera föreläsare digitalt, en av dessa är media profilen Frida Boisen vars föreläsning heter "Att som barn bli sviken och förnekad och viljan att aldrig ge upp"

Radio Falköping fick möjlighet att se föreläsningen och även få en pratstund med Frida

Här kan ni höra intervjun

2
SEP

Pressträff om Jula Logistics utbyggnad

Falköpings kommun och Jula Logistics AB har haft en gemensam pressträff gällande den kommande 250 MSEK-satsningen som ska göras på Marjarps industriområde i Falköping tidigare idag, vid middagstid. Du kan också lyssna på inslaget, nu på måndag i Tio i Tolv.

17
AUG

Fritidsanläggningar i kommunenFalköpings kommun öppnar fritidsanläggningar efter nästan ett års nedstängning

Radions Roger träffade kommunens fritidschef Torbjörn Lindgren och Odenbadets avdelningschef Viktor Lindberg för att höra vad dom hade att säga om öppnandet och inslaget kan ni höra här nedan

9
JUN

Klimatstrategi 2021-2030

Klimatstrategin är en viktig grund i kommunens arbete med att skapa ett långsiktigt hållbart samarbete. Kommunstyrelsens arbetsutskott står bakom förslaget och det finns en tydlig politisk enighet.

Här nedan kan ni höra ifrån presskonferensen från den 9 juni.

6
MAJ

Platåskolan - Bygget på paus

Mark och miljööverdomstolen upphäver Mark- och miljödomstolens dom om detaljplanen för Platåskolan. Mark och miljööverdomstolen anser att det inte går att utesluta att det finns salamandrar på området vilket innebär att byggnationen av Platåskolan är satt på paus.

I detta inslag berättar kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson om beslutet och hur man planerar framåt.

En längre version av intervjun sänds Tio i Tolv i dag klockan 11:50 eller senare i någon av våra reprissändningar.

19
MAR

Håll avstånd på Trandansen

Tranorna vid Hornborgasjön är ett kärt vårtecken och en självklar besöksplats för många. Vi behöver hjälpas åt att hålla avstånd så att vi kan njuta av naturen på ett tryggt sätt.

Låt tranorna trängas - och låt oss människor dansa mer utspritt i år! Sofie Stålhand berättar i detta inslag om vad som gäller.

11
MAR

Ungdomsgalan 2021

Öppen ungdomsverksamhet har för andra året i rad ungdomsgalan i Falköping! På fredag kväll kommer man att hylla ungdomar som har gjort det där lilla extra under 2020.

Radio Falköping kommer att producera och sända detta live på nätet.

Fler klipp om vad som händer i kommunen hittar ni här22
FEB

Projekttävling

Falköpings kommun, tillsammans med Svenska kyrkan Falköping, bjuder in arkitekter till projekttävling för att gestalta av delar av Falköpings stadskärna. Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Tävlingens syfte är att ta fram programskisser för fyra delar av stadskärnan. .Stora torget .Kyrkparken .Kopplingen mellan stora torget och kyrkparken .Tre entrèplatser

Erna Pezic berättar här om tävlingen

20
APR

Hjälp att handla mat och mediciner

Falköpings kommun och Svenska kyrkan i Falköping kommer att erbjuda hjälp med inköp av mat och mediciner.

För att undvika smittsspridning uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som tillhör en riskgrupp att begränsa sina kontakter och undvika besök i affärer. Det bästa är om dessa kan stanna hemma så mycket som möjligt för att inte bli smittade eller smitta andra.

Här kan du lyssna till vad det handlar om.

3
APR

Vad händer på Trandansen

Nu är informationscentralen Trandansen liksom naturum Hornborgasjön stängda på grund smiitspridningsrisken

Vi på radion bjuder er på ett inslag vi gjorde i fjol då Roger Andersson besökte Trandansen och fick ett intressant samtal som ni kan höra här nedan, medans ni ser på fina tranbilder ....


17
MAR

Coronaviruset stänger skolor i Falköping

Ållebergsgymnasie och Lärcenter kommer från och med onsdag att "stänga" för att istället bedriva distansstudier.

Hör mer om detta i Tio i Tolv nu klockan 17:00 och 23:00 i kväll.

13
FEB

Ny kommundirektör i Falköping

En ny kommundirektör är utsedd i Falköpings kommun och det blev Pia Alhäll, i dag sektorchef på sektor utbildning i Stenungsunds kommun som för ta över rodret efter Katarina Andersson som slutade i slutet på förra året

Pia tillträder sin tjänst den 4 maj och ser fram emot att börja jobba i Falköpings kommun.

Här nedan kan ni höra en intervju som sändes i tio i tolv 13 feb där hon förutom att prata om sin nya tjänst även berättar om sig själv.

29
JAN

Invigning byggnad 8

Måndagen 27 jan var det invigning av den nya byggnaden uppe på Mössebergsskolan, en byggnad som är 640 kvm och som innehåller 3 klassrum med tillhörande grupprum och fritidshem.

Radions Roger Andersson var på plats på invigningen och här nedan hör ni inslaget.

24
JAN

Tåstorps demenscentrum

Tisdagen 22 januari invigdes demenscenrum i Falköping. På boendet finns det tillgång till sandrum, relaxrum med bubbelbadkar, hobbyrum m.m, en imponerande byggnad med plats för 70 platser demensvård och 10 korttidsvård

Radio Falköping var på plats under invigningen och resultatet hör ni här nedan

3
JAN

Summering av 2019 med Adam

Kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson från ett inslag i tio i tolv innan årsskiftet

Adam summerar här det händelserika året som gått

12
DEC

Energiprat poddar

I programmet tio i tolv har vi sedan nov månad börjat sända en ny programpunkt som vi kallar "energifrågan" där energi och klimatrådgivare Thomas Skagenborg svarar och förklarar om ämnet energi och klimat

Här nedan kan ni höra program 1 och program 2 i denna programserie.

19
NOV

Öppet hus

I Tisdags hade Falbygdens Museum återigen öppet hus i gamla Aristos lokaler.

Radio Falköping var där och pratade med besökare och Chatrine Ljungqvist.

Resultatet hör ni här nedan

27
MAJ

Radion besöker

Nu och då beger sig radion ut på bögda. I det här inslaget besöker vi en plats många långväga besökt, men som kanske inte så många Falbygdsbor besökt även om de hört namnet..


2
MAJ

Bakom kulisserna i Gamla Aristo

I bakom kulisserna besöker vi Gamla Aristo, som på lördag har öppet hus i föremålsarkivet mellan 11:00-15:00 visning av samlingarna blir det kl. 12 och 14. Ingen föranmälan. Gamla Aristo ligger på Gärdesgatan 11.


2
APR

Vad händer på Trandansen

Radions Roger Andersson har besökt ....


22
MAR

All digital week på biblioteket

All digital week är en europeisk kampanjvecka där Falköpings bibliotek deltar under två dagar mån 25 mars och tis 26 mars.

Radio Falköping var på plats vid presskonferensen och hur det lät hör ni här nedan.

20
MAR

Earth Hour 30 mars

Firas i Falköpings centrum, med bland annat musik i St:Olof återöppnade kyrka, i kommande Tio i Tolv hör ni mer om vad som händer även innan 30 mars, eller varför inte se videon nedan.


13
MAR

Spadtag Mössebergsskolan

I dag togs det första spadtaget för en ny byggnad när Mössebergs-skolan nu ska bli en F-6-skola. Byggnaden ska bli 662 kvm och kommer att innehålla 3 klassrum med tillhörande grupprum och gemensamt fritidsrum.

Radio Falköping var på plats och förevigade spadtaget.

Här kan du också lyssna på lite kring byggandet.

28
FEB

Invigning av förskolan Urd

Förskolan Urd, som tidigare varit Falköpings äldsta förskola, eldhärjades i augusti 2016 och har nu återinvigs. Förskolan innehåller fyra avdelningar i två plan och ett tillagningskök. Bruksytan är 010 kvadratmeter och till förskolan hör även en härlig utegård.

I tisdags var radion med och ovan ser ni resultatet.

21
FEB

Årets offentliga chef?

Bild på Katarina Andersson

Katarina Andersson, kommundirektör i Falköpings kommun är nominerad till årets offentliga chef.

Radions Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Katarina.

Hur hon känner för nomineringen och mycket mer hör ni i intervjun nedan.

8
FEB

medmänsklighet och civilkurage

"Hur kan vi skapa ett mer medmänskligt och inkluderande samhälle?" Var temat för den regionala konferensen som anordnas den 6 februari på stadsteatern av Falköpings kommun tillsammans med Raoul Wallenberg Academy.

I ett antal klipp som du hör i Tio i Tolv kan du här också se och höra Jonathan Leman, Mona Hassan projektledare Raoul Wallenberg Academy, Katarina Andersson kommundirektör, Catharina Ungh kommunstrategrg, med flera.

16
OKT

Så här ska Falköping styras 2018–2022!

På onsdag 11.00 ska socialdemokraterna, centerpartiet och kristdemokraterna presentera hur de vill att kommunen ska ledas och styras under kommande mandatperiod.

I samband med presskonferensen presenteras vilka frågor/områden som kommer att prioriteras under åren 2018–2022.

Radio Falköping kommer att LIVE sända här på www.fnf.nu från presskonferensen med start 11.00

− För oss är det viktigt att kommunen ska ledas av en stark majoritet för Falköpings fortsatta utveckling. Med årets valresultat kan vi konstatera att vi fått förnyat förtroende av väljarna, stärkt majoriteten med ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige och kan fortsätta vårt framgångsrika samarbete, säger Dan Gabrielsson (S), Karola Svensson (C) och Dan Hovskär (KD).

5
JUN

6-juni live från Plantis

Följ oss live, antingen i radion eller här på webben. Med start 11.45 och fram till ca. 15

31
MAJ

Vad händer 6-juni?

21
MAJ

Logistikcentret på Majarp

Vad händer på och vad görs? I fredags var några riksdagsledamöter från Alliansen där för att få information, man tittade på Logistikcentret på Majarp. Tågterminalsatsning innefattande både GreenLog och Dryport Skaraborg. En annan viktig fråga är ju västra stambanas utbyggnad som framtida transportlänk för Skaraborg och Västsverige.

Det var Cecilia Widegren (M), Annika Eclund (KD) och Ulrika Carlsson (C) som tillsammans med et antal lokala politiker, informerade sig om hur företagen arbetar, och här fick man se och höra om och hur man kan kombinera miljötänk och lönsamhet.

Vd Anders Johansson,på Mössebergsbolaget var värd, i klippet ovan hör vi honom berätta. Bengt Thorstensson som är ägare av TBN det företaget som driver GreenLog i Falköping visade runt, och i klippet ser vi lite från hur ett tåg kommer in och hur det lastas om till lastbil.

5
APR

Tranfestivalen

Till helgen startar Tranfestivalen som pågår under tiden 7 – 15 april! Radio var i tisdags på ort och ställe för att hör vad som kommer att hända.

22
MAR

Earth Hour

Lördag 24 mars uppmärksammas Earth Hour över hela världen och i Falköping centrum blir det lokala aktiviteter.

Falköpings kommun deltar i WWFs globala klimatmanifestation genom att samarrangera ett antal aktiviteter denna dag tillsammans med lokala aktörer. Bland annat håller tre caféer öppet och fikagästerna får lyssna till akustisk livemusik. I S:t Olofs kyrka arrangerar Svenska kyrkan en konsert.

Här kan ni höra Nina Ramsuer och Annika Lagerquist berätta för radion utsända reportrar.

11
MAR

Autism, asperger och ADHD

Nu startas en studiecirkel för de med eller som har någon i sin närhet med autism, asperger eller ADHD. Tillsammans med andra i samma situation kan man få möjlighet att umgås och utbyta tankar. Cirkeln, med 6-8 personer, hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Grönelundsgatan 4.

Kursledare är Ann Liljebäck, som här tillsammans med Malin Ditmer, Marie Johansson berättar om vad detta är.

22
FEB

Näringslivsgalan

Radio Falköping var med på den Näringslivsgala som hölls i slutet av förra året, här kan ni se och höra de intervjuer vi fick med pristagarna.

Årets företagare 2017 i Falköping. Blev Anders Lantz, som driver familjeföretaget LP-bilar som startades 1965 av hans far Sten Lantz.

Årets Falköpingsambassadör 2017 är Josef Assio. kock, som tävlat i Dessertmästarna i TV5, och nu framröstad av FT-läsarna.

Årets rocky 2017 i Falköping blev Lotta Nohlgren och Anna Karlsson, från Studio L.A., med sin verksamhet Studio L.A Business support.

Årets handlare i Falköping 2017 är Lotta Lund, som driver Axel&Ebba.

Årets lantbrukare 2017 i Falköping är Ulf och Erica Claesson som fick ta emot utmärkelsen Årets lantbrukare. Som på Lillegården utanför Slutarp driver en mjölkbesättning. Ulf Claesson har varit ordförande i Falköping mejeri i 16 år, och har nu lämnar det uppdraget.

Årets tillväxtföretag 2017 som delades ut av ALMI gick till Vilt mat som drivs av familjen Ekwall.

Det goda exemplet, som delas ut av Arbetsförmedlingen och kommunen gick i år till Gyllensvaans Möbler i Kättilstorp.

Pris för hållbar utveckling. Kommunens nyinstiftade pris för hållbar utveckling gick till Reko-ring Falköping. här hör vi rekoring-administratörerna Annika Gustafsson och Victoria Svensson.


Tre UF-företag fick Stipendiet som de två Rotaryklubbarna i Falköping står bakom. UF-företagen fick 2 000 kronor var.

-

-

20
FEB

Vad är franchise

Franchisetorget, Falköpings kommun och Aktiv handel anordnar en informationskväll om Franchiseföretagande i Falköping den 21 mars


Inför detta evenemang har vi på Radio Falköping ställt frågan om vad är "franchiseföretagande" till Ramona Byrö som är projektledare och intervjun hör ni här nedan

26
JAN

Kommunfullmäktige 29 januari

Nu är det dags för årets första kommunfullmäktige i Falköping och inleds även detta år med en andakt som startar 18:30 på måndag

18
JAN

Yrkes-SM Ållebergsgymnasiet

Tisdagen den 23:e januari är det Yrkes-SM i Ållebergsgymnasiet i Falköping. Falköping är en av de kommuner som är utvald till att vara med i Yrkes-SM 2018. Programmet som är med är vård & omsorg från Ållebergsgymnasiet.

Tävlingen kommer att pågå under hela dagen. Andra kommuner som deltar är även Lidköping, Borås, Alingsås och Trollhättan. Kl 08:20 kommer Mohammed Hazan Zein stå på Scenen som är en av de första tävlande från vård & omsorg från Ållebergsgymnasiet.

Mer information kring tävlingen kan du lyssna till torsdagen den 19:e januari kl 11:50 här i Radio Falköping.

7
DEC

Porträtt av Thorbjörn Lindgren

Thorbjörn Lindgren är avdelningschef på fritid i Falköping, i programmet kommer Thorbjörn berätta vad det innebär och vad de jobbar för. Thorbjörn kommer även berätta om sitt tidigare jobb inom psykiatrin och sitt intresse för fotboll.

Du kan lyssna till programmet tisdagen den 12:e december kl 11:50

28
NOV

Ny kommunstyrelse ordförande

Vid måndagens kommunfullmäktigemöte, valdes Dan Gabrielsson (S) till nytt kommunalråd. Rent formellt tillträder han som kommunstyrelsens ordförande från och med fredag 1 december. Här kan ni se och höra Dan tacka för förtroendet vid gårdagens möte.

23
NOV

Ungdomar får tycka till

Måndagen den 27:e november kl 09:00 - 14:30 samlas ungdomar och politiker för att diskutera ungdomars framtid i pingstkyrkan vid Odengatan 46, det blir en händelserik dag med föreläsning och musik.

Ungdomsstrategen Karoline Svensson kommer i detta programmet berätta hur upplägget ser ut under dagen. Tanken är att skapa möten mellan unga och kultur i Falköping.

20
NOV

Öppet hus på Ållebergsgymnasiet

Tisdagen den 21:a november gästar Thorbjörn Karlsson studion för att berätta om öppet hus som är på Ållebergsgymnasiet i Falköping

Thorbjörn Karlsson jobbar som rektor på Ållebergsgymnasiet i Falköping och är en av de personer som är involverad i projektet öppet hus tillsammans med en arbetsgrupp.

Öppet hus är en företeelse som har funnits i många år på Ållebergsgymnasiet. Thorbjörn kommer även att berätta vad som kan vara värt att tänka på för dig som ska söka till gymnasiet.

8
NOV

Kura Skymning

Fredagen den 10:e november kan du lyssna till en presskonferens om Kura Skymning som börjar måndagen den 13:e november. Kura Skymning är nordens största litterära evenemang för högläsning. I år är temat Öar i Norden

Hela presskonferensen kommer du att kunna lyssna till i programmet tio i tolv

5
OKT

Seniormässan repris

Missade ni sändningen från seniormässan, så finns chansen att höra hela i repris 22.10 i kväll, drygt 5 timmar för de som orkar hålla sig vakna.

3
OKT

Seniormässan 2017 live i radion

På torsdag är det dags för årets seniormässa, ett 50-tal utställare finns på plats och på scenen blir det bland annat underhållning, föreläsning om säkerhet för äldre och gympaövningar.

För dem som inte kan ta sig till mässan sänder Radio Falköping live på 90,8 MHz. med start klockan 10.00, hör intervjuer och föreläsningar live.

30
SEP

Konstnatta och Årets socken

Klockan 14 kan man i radion lyssna till några glimtar i från vad som hände under gårdagskvällen, i ett nästan två timmar långt program besöker vi Gudhems kyrka, Ekehagen, i Vartofta-Åsaka utsågs årets socken och vi besökte och pratade med ett antal utställare under konstnatten.

Här nedan kan man också se hela reportaget.

8
JUN

Studenten 2017

Även detta år kan ni följa avslutningen i Ållebergsgymnasiets entré live, här på nätet, men det går också att lyssna i radion

Sändningen startar strax före 9.30

Utspringet
6
JUN

Nationaldagstalet

I dag så firar Sverige sin 34:e nationaldag (källa: Wikipedia) och den har givetvis också Radio Falköping varit med och firat!

Nedan så kan du lyssna på Peter Fritzon när han höll Falköpings nationaldagstal:
13
MAJ

SM i Enduro 2017

Radion har fått förtroendet att webb sända detta evenemang som pågår på motorstadion i dagarna två.

30
APR

Kreativa Platser

Nedan kan ni lyssna till hela presskonferensen Kreativa Platser

21
APR

Vattenbrist

SGU är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi ringer upp Nils Ohlander för att reda ut frågor kring egen vattenförsörjning. I ljudklippet nedan berättar Nils vad man ska tänka på ifall man har en egen vattenförsörjning i form av brunn.

20
APR

Motordagen 2017

Lördagen den 22:a april är det motordagen på stora torget i Falköping. Bosse Elving gästar studion och ni hör honom berätta i ljudklippet nedan vad som kommer att hända på Motordagen. Bosse berättar även vad som kommer att hända i Grålleklubben längre fram.

20
APR

Vandringen På Mösseberg

Här nedan kan ni lyssna till ett längre inslag om vandringen som Falköping - Ållebergs Rotaryklubb tillsammans med svenska Naturskyddsföreningen och Mössebergsgården anordnar. Längre ner på sidan kan ni ta del av en filmsnutt för att få en bild av vilka det är som arrangerar det hela.

19
APR

Medborgarlöftet i Falköping

"Här nedan kan ni lyssna på ett längre inslag om medborgarlöftet i Falköping. Särskilt fokus på trygghetsskapande åtgärder i centrum och i trafikmiljön"

27
JUN

Traktorrace

Nu är det snart dags för det årliga traktorracet igen. Bengt Lennartsson gästar studion och berättar mer om detta.

29
MAR

Trandansen

Häng med och ta del av när vi på Radio Falköping åker ut till Hornborgasjön och fick en pratstund med Bill Granat och Conny Johansson som var med och gästade ute vid invigningen av trandansen.

Ifall du har sett tv-serien "Uti bôgda" så känner du troligtvis igen Bill Granat där ifrån. I detta klippet bjuder vi även på lite inklippsbilder från just trandansen.

18
MAR

Vem f-n tar ansvar?

Även detta år har Radio Falköping fått förtroendet att webbsända från den nationell integrationskonferens, Falköpings kommun arrangerar tillsammans med Borlänge, Lindesberg och Nässjö kommuner.

Radio Falköping är på plats och sänder live med start 9.30 på måndag.

13
MAR

Brett samarbete för att skapa trygghet

Falköpings kommun samarbetar med en rad olika aktörer för att skapa en ökad trygghet efter de senaste dagarnas händelser på Wetterlinsgatan, bland annat torsdagens småbränder i flera trappuppgångar.

Här hör ni Pascal Tshibanda berätta vad som redan gjorts och vad vi alla kan göra.

16
FEB

Skolfrågan berör

Kommunens förslag att lägga ner, bland annat högstadieskolan i Kinnarp, har retat och upprört föräldrar, som inte känner sig ha fått svar. Därför har radions Roger Andersson besökt Kinnarp, men också Ingvor Bergman som här får ge sin syn på det hela.

6
DEC

Översiktsplan för framtida Falköping

Radio Falköping var med på en presskonferens när Amelie Sandström och Erna Pezic visade översiktsplan för framtida Falköping. Reportaget hör ni i tio i tolv på fredag 9 december
4
DEC

Årets Rookie 2016 - Årets Företagare 2016

Årets Rookie 2016 Årets Företagare 2016
24
NOV

Näringslivsbankett 2016

Årets Falköpingsambassadörer 2016

-

Årets Lantbrukare 2016

-

Årets Handlare 2016

-

Under gårdagen hade Radio Falköping, förmånen att få intervjua årets pristagare, här ser och hör ni resultatet, fler klipp kommer.

23
NOV

Familjelördag

Vad händer på lördag? Här reder radions Roger Andersson ut frågetecknet.

3
NOV

Unga kommunutvecklare

Det är inte ovanligt att vi på Radio Falköping brukar vara med på olika presskonferenser inom Falköpings kommun. I denna presskonferensen har vi begett oss ner till den lilla röda stugan som ligger bredvid Falbygdens Muséum.

I detta klippet kan du se och höra vad unga kommunutvecklare har för tankar och idér när det gäller att utveckla Falköpings kommun.

6
OKT

Årets Socken

24
SEP

Kommunfullmäktige kl. 19 på måndag

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 26 september i Stadshuset.

På sammanträdet behandlas bland annat följande ärenden:

 • Motion om god hälsa åt alla genom samverkan mellan region och kommun
 • Motion om krav på motprestation för försörjningsstöd
 • Motion om införande av avgiftsfria halkskydd till personer över 65 år
 • Förfrågan från Kommuninvest om särskild medlemsinsats år 2016
 • Kommunfullmäktiges sammanträdesdagar år 2017

Som vanligt kan du följa mötet i radion och på webben med bild, en kvart innan får du en snabbgenomgång av ärendelistan.

5
SEP

Turismen runt Hornborgasjön

För drygt ett år sen startades ett projekt för att marknadsföra och utveckla turismen runt Hornborgasjön. Nu med förhoppningsvis nya pengar ska det utvecklas. Radio Falköping var med på presskonferens naturum och resultatet hör ni i tio i tolv på tisdag 6 september.

28
AUG

Fritidsbanken

I kommunytt tisdagen 30 augusti i tio i tolv hör ni Hassan Shala berätta om fritidsbanken.

Tisdagar är den dag i veckan då du får aktuell kommunal information detta som en del av programmet Tio i Tolv.

28
AUG

Kommunfullmäktige kl. 19 på måndag

Kommunfullmäktige sammanträder måndag 29 augusti i Stadshuset. På mötet behandlas bland annat ärenden enligt föredragningslistan.

Som vanligt kan du följa mötet i radion och på webben med bild, en kvart innan får du en snabbgenomgång av ärendelistan.

27
JUN

Kommunfullmäktige kl. 19

I går hade Kommunfullmäktige sitt sista möte innan sommaruppehållet och idag kan du se mötet i efterhand och uppdelat ämnesvis.

3
JUN

Följ student avslutningen

Även detta år har Radio Falköping fått förtroendet och förmånen att webbsända Ållebersggymnasiets avslutning.

29
MAJ

Kommunfullmäktige på måndag

Kommunfullmäktige sammanträder på måndag, den 30 maj i Stadshuset. Cirka en kvart innan får vi en genomgång av ärendelistan med Ingegerd Darius Reinholdsson.

På sammanträdet finns bland annat en informationspunkt som heter "Information om Falköpings kommuns kommunikationsarbete" som kommer att ges av Kommunikationschef Pascal Tshibanda.

Klicka här för en fullständig ärendelista.

24
APR

Kommunfullmäktige på måndag kl. 17

Kommunfullmäktige sammanträder måndag 25 april i Stadshuset. Observera tiden mötet startar "17.00" cirka en kvart innan får vi en genomgång av ärendelistan med Göran Helmersson.

På sammanträdet behandlas bland annat följande ärenden.

 • Besvarande av motion om att erbjuda samtliga tjejer feministiskt självförsvar i högstadiet och gymnasiet
 • Besvarande av motion om att återuppliva karnevalen
 • Besvarande av motion om elektroniska voteringssystem
 • Revisionsberättelsen och fråga om ansvarsfrihet för år 2015
 • Falköpings kommuns årsredovisning för år 2015
 • Köp av fastigheten Sankt Bernhard 9, Botvidsgatan 43, Falköping
 • Försäljning av del av fastigheten Smeden 13, Trädgårdsgatan 27, Falköping
 • Exploateringsavtal med Falköpings Mejeri om Lantmannen 7 med flera
 • Kommunövergripande jämställdhets- och mångfaldsplan 2016–2018>

15
APR

Motordag på Stora torget

Gänget bakom Motordag på Stora torget

Lördagen 23 april är det traditionsenlig "Motordag på Stora torget" i Falköping.

Inför detta har det varit presskonferens och Radio Falköping var på plats för att få mer information och prata med deltagarna. Resultatet hör ni i Tio i tolv, på tisdag den 19 april.

3
APR

Vem f-n tar ansvar?

Är en nationell konferens – en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen!

Det är Borlänge, Falköping, Lindesberg och Nässjö kommuner som bjudit in till den nu på måndag, Radio Falköping är på plats och sänder live med start 10.00.

24
MAR

Utställning med Inger och Lasse Åberg

Under lördagen i samband med Earth Hour besökte radion stadshuset, där det visades konst av Inger & Lasse Åberg med vernissage. Utställningen visas och pågår till 28 mars. Fri entré!

Båda är kända för sitt engagemang i miljöfrågor och Lasse Åberg är även verksam i föreningen Artister för miljö. Lasse arbetar med både grafik, måleri och skulptur, ofta med humor och underfyndigheter. Inger arbetar med textil och gör både bildvävar och broderier, ofta i starka färger med naivistiska motiv.för att pejla in läget och stämningen.

21
MAR

Trandansen

Under lördagen besökte radion trandansen, för att pejla in läget och stämningen.

18
FEB

Pär Johansson föreläste på speedmeeting

När ett drygt fyrtiotal arbetsgivare i en rad olika branscher hade kommit till Lärcenter. Var ett av dragplåstren Pär Johansson grundaren av Glada Hudik-teatern. Radions Roger Andersson och Peter Bengtsson fick en här pratstund med honom.

Det var kommunen tillsammans med Arbetsförmedlingen som anordnat detta möte mellan arbetslösa ungdomar och företag, där AF på plats i år också kunde fatta beslut om praktikplatser.

Det kommer fler inslag från speedmeetingen, både i radion och här på webben under kommande veckor.

4
FEB

Kodjo Akolor föreläste på speedmeeting

När ett drygt fyrtiotal arbetsgivare i en rad olika branscher hade kommit till Lärcenter. Var ett av dragplåstren radioprofilen Kodjo Akolor. Radions Roger Andersson och Peter Bengtsson fick en här pratstund med honom.

Det var kommunen tillsammans med Arbetsförmedlingen som anordnat detta möte mellan arbetslösa ungdomar och företag, där AF på plats i år också kunde fatta beslut om praktikplatser.

Det kommer fler inslag från speedmeetingen, både i radion och här på webben under kommande veckor.

25
JAN

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 25 januari 2016 kl. 19.00 i Stadshuset.

Radio Falköping sänder både i radion och på webben.

11
JAN

Speedmeeting på lärcenter

I torsdagens Tio i Tolv får vi veta lite mer om vad detta med "speedmeeting" på lärcenter den 3 februari är för något.

14
DEC

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 14 december 2015 kl. 17.00 i Stadshuset. På mötet behandlas bland annat besvarande av motion om uppföljning av beviljande motioner, ändring av internräntan, tomtpris för Skattegården i Stenstorp, renhållningsordning för Avfallshantering Östra Skaraborg, detaljplan för kvarteret Diamanten m.m. Kultur-, föreningsledar- och idrottsstipendierna samt miljöpris och folkhälsopris delas ut på sammanträdet.

Radio Falköping sänder från 16.45 både i radion och på webben.

29
NOV

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 30 november 2015 kl. 19.00 i Stadshuset. På mötet behandlas bland annat besvarande av motion om försöksverksamhet med betyg, revidering av arbetsordning för kommunfullmäktige, revidering av bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda, revidering av pensionsriktlinjen m.m.

Radio Falköping sänder från 18.45 både i radion och på webben.

4
NOV

Kura skymning

I fredagens tio i tolv berättar Kerstin Arnesson, Gunilla Sigstedt och Yngve Pettersson om kura skymning. På måndag kväll läser Yngve i hörsalen på biblioteket.

2
NOV

Om friluftsråd i veckans kommunnytt

Nu startas ett friluftsråd i Falköping och första träffen är den 3 november klockan 18. Du som är intresserad av frågeställningar inom det här området är välkommen!

I den friluftsplan som är antagen av kommunfullmäktige i Falköping finns angivet att ett friluftsråd ska skapas. Du, ditt företag eller din förening som är intresserad av frågeställningar inom det här området är välkomna! Kommunekolog Carin Franson deltar i mötet.

27
OKT

Veckans kommunnytt

Leo Razzak är mest känd som en av skurkarna i tv serien Torpederna som gick i tv4. I helgen föreläste han i folkets park på integrationsdagen och i tisdagens tio i tolv hör ni honom samtala med Roger i Radio Falköping


Har du missat tidigare kommunnytt, kan du alltid titta under länken "kommunnytt" till höger.

25
OKT

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 26 oktober 2015 kl. 09.00 i Stadshuset. Observera tiden! På mötet behandlas bland annat kommunens delårsrapport för 2015, regler för partistöd, val av demokratiberedning och budget för 2016 samt flerårsplan för 2016-2018.

Radio Falköping sänder från 8.45 både i radion och på webben.

21
OKT

Veckans kommunnytt

Lärcenter får ny webbplats!

För att möta presumtiva studenter och kunder har Lärcenter nu en ny webbplats, ny layout och en mobilanpassad design.

I framtagandet har fokus legat på enkelhet, användarvänlighet och innehåll.


Svenska FN-uppdrag på museet 24 oktober

På lördag som också är självaste FN-dagen öppnar Falbygdens museum en skärmutställning om svenska FN-uppdrag i världen. Utställningen baseras på material från de unika Folke Bernadotte-samlingarna


Unik utbildning för bristyrken

I veckan var det information om ett unikt pilotprojekt, på uppdrag av Falköpings kommun ska Arbetsförmedlingen inom kort starta ett projekt för att anordna utbildning i bristyrken som modersmålsstödjare/studiehandledare.

Falköpings kommun har under flera år arbetat med s.k. språkbyggare, men behovet av modersmålsstödjare/studiehandledare har ökat markant i takt med att andelen elever med annat modersmål har ökat. Framförallt råder det stor brist på personal inom förskola och skola som kan undervisa i arabiska, somaliska och triginja.

8
OKT

eMedborgarvecka

Den 5–11 oktober är det eMedborgarvecka med fokus på att öka den digitala delaktigheten och kunskap om och användningen av e-tjänster.

Under onsdagen hade man ordnat dropp in på biblioteket där medborgarna kunde få information och hjälp i hur man kan utnyttja dessa tjänster. Radion var givetvis där och fick en pratstund om e-böcker och annat.

5
OKT

Budget för 2016 i veckans Tio i Tolv

I förra veckan presenterade den politiska majoriteten i Falköpings kommun sin budget för 2016 och en flerårsplan för 2016-2018.

Radio Falköpings Roger Andersson var på plats, och i kommunnytt som du hör i programmet Tio i Tolv får du höra när Conny Johansson (S), Karola Svensson (C) och Dan Hovskär (KD) presenterar vad man vill satsa på.
23
SEP

I dina ögon – föreläsning om anhörigskap

Thomas har skrivit boken I dina ögon där han delar med sig av sina erfarenheter av anhörigskap. Som pappa till en dotter med ADHD och drag av Aspergers syndrom har han fått uppleva skuld, sorg och ilska men också glädje, stolthet och hopp.

6 oktober kommer han till Falköping och i gårdagens kommunnytt berättar han själv om varför han skrev boken.

23
SEP

Lärcenter satsar stort!

Lärcenter vill fortsätta bedriva utbildningar för Yrkeshögskolan. I dagarna har Lärcenter ansökt om fem utbildningar. Tre gamla utbildningar i ett nytt format (Logistik och supply chain, Guldsmed och Kvalificerad signaltekniker) samt två helt nya utbildningar (Tågtekniker och Kvalificerad skötare inom psykiatri).

I gårdagens kommunnytt som sänds i programmet Tio i Tolv fick vi höra mer om detta.

21
SEP

Intressanta livsberättelser på Connect

På onsdag den 30 september hör ni Tresor Singbo, under oktober och november kommer Mats Löwing och Sara Dioski ge intressanta berättelser på Connect Falköping.

Tresor Singbo har startat hjälporganisationen Hope for Kinshasa, Mats Löwing har lång erfarenhet som präst i Svenska kyrkan och Sara Doski har arbetat som frivillig hjälparbetare i krigets Kurdistan.

Här kan ni lyssna till lite mer om Tresor Singbo:s historia.

21
SEP

Lärcenter har ansökt om 5 utbildningar


I dagarna har lärcenter ansökt om 5 utbildningar, vilka utbildningar det handlar om och mer kan du höra torsdagen den 17 sep i tio i tolv. Med på bilden från vänster, Birgitta Örtengren, Peter Löfholm och Margareta Ejdestig

17
SEP

Utställning med Gun-britt Larsson


Söndag den 20 september invigs en utställning med konstnärinnan Gun-britt Larsson på falbygdens museum. Radions utsände Roger fick vara med när hon hängde upp sina tavlor, detta hör ni i tio i tolv fredag 18 september.

14
SEP

Företagare ger höga betyg till kommunen

I tisdagens Tio i Tolv hör ni från presskonferensen i förra veckan om att enskilda företagare som varit i kontakt med kommunens myndighetsutövning ger höga betyg i den undersökning som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) genomfört. Falköping placerar sig på 22:a plats av totalt 193 kommuner. Området Bygglov står för den största ökningen och Bemötande får högst betyg i mätningen. läs mer.

13
SEP

Säkerhetsdag

Lördagen den 19 september är det säkerhetsdag i Folketspark och i tisdagens kommunnytt hör ni bla Malin Frisk och Karola Svensson berätta om denna dag.

8
SEP

Rösta fram Årets Falbygdssocken

Nu kan du vara med och rösta fram Årets Falbygdssocken, hur det går till hör ni dagens Tio i Tolv med kommunnytt.

2004 utnämndes Vilske-Kleva sedan har en lång rad fått utmärkelsen, 2005 Åsle, 2006 Gudhem, 2007 Vårkumla, 2008 Ullene, 2009 Grolanda, 2010 Trevattna, 2011 Brunnhem, 2012 Östra Tunhem, 2013 Jäla, 2014 Torbjörntorp.

Se och hör inslag från tidigare års utnämande 2011 i Brunnhem och 2012 i Östra Tunhem.

8
SEP

Kyrkornas dag

Till helgen är det dags för kyrkornas dag.

I tisdagens Tio i Tolv hör vi om vad som händer i Floby.

7
SEP

Kulturkvällar på Connect Falköping

I dagens Tio i Tolv samtalar radions Roger Andersson med Chia Dobanki, grannskapsvärd på Connect Falköping, som bjuder in till fyra kulturkvällar som ska ge en inblick i romsk, somalisk, eritreansk och syrisk kultur. Det blir berättelser som skildrar respektive kultur ur både ett manligt och kvinnligt perspektiv.

31
AUG

Kommunfullmäktige

Kvällens fullmäktigemöte börjar 19.00, sändningen börjar kvart i med en genomgång av ärende listan. Mötet inleds sedan med allmänhetens frågestund. Vidare behandlas bland annat revidering av reglemente för kommunstyrelsen, revidering av principer för extern förhyrning av lokaler, fastställande av avgift för kopior av allmänna handlingar för Tolkförmedling Väst och reviderat insatskapital till Kommuninvest ekonomisk förening.

30
AUG

Kommunens Stipendium/Priser 2015

Falköpings kommun uppmärksammar varje år goda prestationer eller insatser inom folkhälsa, föreningsledning, idrott, kultur och miljö. Varje pris är på 10 000 kronor.

Enskilda personer, föreningar, organisationer eller företag med anknytning till Falköpings kommun kan ansöka om stipendierna/priserna, eller föreslås av andra.

Fram till den sista september finns möjligheten att ge förslag, i inslaget nedan hör du radions Roger Andersson som träffade,Conny Johansson, Karola Svensson, Johanna Svensson och Malin Frisk.

26
AUG

Om Familjedag i dagens Tio i Tolv

På lördag den 29 augusti är det familjedag på Stora torget mellan tio och fjorton. Madeleine Holmlind berättar mer om detta i dagens Tio i Tolv för radions Roger Andersson.

25
AUG

Kommunnytt i dagens Tio i Tolv

Höstens första kommunnytt kommer att handla om Arkeologidagen och Museernas dag kommande söndag. Men också om en ny detaljplan för kvarteret Diamanten, det är Planarkitekt Soroosh Hoghooghi Rad som berättar.

7
JUN

Nationaldagsfirande i Plantis

Radion sände fyra timmar live från Plantis och Nationaldagsfirandet där. Här finns nu några klipp från de samtal Roger fick med folk i parken

2
JUN

Sommarbio i Plantis

I sommar blir det utomhusbio i Falköping. Tisdagen den 18 augusti visas två populära filmer i Plantis, en familjefilm och en film för ungdomar och äldre.

Filmvisningen är helt gratis och ska ses som en del i den nya satsningen på Plantis. Kultur- och fritidsförvaltningen kommer även att testa intresset för ett helt nytt koncept – crowdfunding. Biopubliken kommer att kunna swisha över ett frivilligt belopp för att finansiera inköpet av filmerna.

Filmvisningen är ett samarbete med Göteborgs filmfestival, Studiefrämjandet, Falköpings Filmstudio och Osterian/Kavlåsstugan.

27
MAJ

Fattade beslut om psykiatrin rivs upp

Med anledning av gårdagens politiska beslut i Ö­stra hälso- och sjukvårdsnämnden samt i Skas styrelse rörande psykiatrins lokalisering, hade den politiska ledning i Falköping kallat till en information för att ge sin syn på detta.

Än en gång har fattade politiska beslut inte verkställts av tjänstemännen som sedan lyckats få politiker att ändra redan fattade beslut. Hur detta kommer att påverka Falköping återstår att se.

27
MAJ

Vem kommer att hålla årets Nationaldagstal

Och vad händer den 6-juni i Plantis. Här kan du nu höra inte bara om detta utan ni får också veta vilka Blue Riders är och varför de kommer att vara med i plantis.

2
MAJ

Ny skolchef

Radion har fått en pratstund med den nya skolchefen Pernilla Bjerkesjö. Den 20 april tillträdde hon sitt jobb här i Falköping. Pernilla har tidigare arbetat som skolchef och rektor i Grästorp och Lidköping.

Pernilla Bjerkesjö är förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen. Hon har cirka 1 000 medarbetare och en budget på drygt 600 miljoner kr för 2015.

Pernilla är 46 år och bor i Lidköping med familj. Hon är civilekonom och har en bred erfarenhet av offentlig förvaltning, bland annat som skolchef och rektor i Grästorp och Lidköping.

lyssna här

16
APR

Transäsongen snart över

I fredagesn Tio i Tolv hör vi med Anders Bergström om hur säsongen varit.

lyssna här

14
APR

Föreningsträff - inbjudan

Denna inbjudan riktar sig till alla föreningar med inriktning mot kultur, fritid, idrott, hembygd och bygdegårdar. Fritidskontoret bjuder in till träff tisdag 28 april klockan 18 i bibliotekets hörsal, Falköping.

lyssna här

Här hittar ni tidtagare inslag i kommunnytt

9
APR

Familjelördag

11 april anordnas återigen en familjelördag i Medborgarhuset, radions Roger Andersson tog här reda på vad som skulle hända.

lyssna här

7
APR

Medborgarkontoret 2 år!

Den 7 april firar Medborgarkontoret två år med öppet hus. Mona Linden med flera berättar om hur tiden varit och hur man som medborgare kan komma i kontakt med kommunen.

lyssna här

Video från Invigningen

30
MAR

Arkeologirundan och konstutställning

Till påsk blir det Arkeologirundan och konstutställning i Åsarp närmare bestämt på Ekehagens Forntidsby.

Radions Roger Andersson har tagit mikrofonen med sig och får ett spännande samtal om forntiden, och hur det sett ut i forntiden.

lyssna här

26
MAR

Invigning nya Pagoden

I lördags återinvigdes Hornborga naturum efter en omfattande renovering. Radion har tagit tempen, Roger Andersson samtalar här med besökare, Anders Bergström platschef hälsar välkommen till den nya utställningen.

lyssna här

20
MAR

Tranorna anländer

Informationsanläggningen Trandansen som invigdes 1994 öppnar för året i helgen. I går när radions utsända var där för att känna på stämningen inför öppningen på lördag fanns 3650 tranor. På kvällen räknade man in 7600, enligt räkningen som genomförts under många år så är tranorna tidiga i så stort antal.

lyssna här

17
MAR

Språkutbildning bussförare

I fredagens tio i tolv hör ni ett reportage från lärcenter där det nu ska påbörjas en 40 veckors språkutbildningskurs för bussförare.

lyssna här

25
FEB

Hälsohörna på biblioteket

Falköpings bibliotek vill i samarbete med Folkhälsorådet uppmuntra kommunens medborgare till friskvård. En helt ny hälsohörna har skapats för att ge inspiration och information om hälsa, goda matvanor och träning.

I torsdagens tio i tolv, får vi höra personalen på biblioteket berättar om hälsohörnan som kommer att invigas på lördag den 28 februari.

lyssna här

11
FEB

Smeden och Kopparslagaren på samråd

I torsdagens tio i tolv kommer ni att få höra Emelie Gustavsson som berätta om kvarteret smeden och kopparslagaren på samråd.

Stadsbyggnadsavdelningen håller just nu på med att arbeta fram förslag på två nya detaljplaner för kvarteret Smeden 13 (gamla busstationen) och Kopparslagaren 14 (Ambjörngårdstomten).

lyssna om samråd

9
FEB

Handelsutvecklare och sportlovskul

Kommunytt tisdagen den 10 februari kommer att handla om våran nya tillfälliga handelsutvecklare, Madeleine Holmlind.

Men redan på måndag kommer Tio i Tolv att handla om sportlovet, och utbudet av aktiviteter för skollediga barn och ungdomar.

lyssna om handelsutvecklare

lyssna om spotlovs tennis

lyssna om sportlovs boxning

lyssna om sportlovs bowling

21
JAN

Koppar ersätts av Fiber i framtidssäkrat nät

För ett antal år sedan, var utbyggnaden av telenätet med kopparkablar framtiden. I dag är det dags att växla upp till fiber.

Ett större antal fiberföreningar har startats och utbyggnaden har tagit fart på Falbygden. I stan däremot har ännu inte hänt så mycket. Men kanske IP-only:s aktiviteter, nu kan sätta fart på utbyggnaden av framtidens kommunikationsnät.

På torsdag kan ni hör det första inslaget om hur detta ska kunna göras och vad detta betyder för oss medborgare.

lyssna.

19
JAN

Viktig information om droger

I tisdagens tio i tolv kommer ni kunna höra om det kostnadsfria informationsmöte, kommunen och Polisen bjuder in till.

Vad kan du som förälder göra för att hindra ditt barn att använda droger? 22 januari blir det informationsmöte för föräldrar och allmänheten.

lyssna.

12
JAN

Familjelördag

I dagens tio i tolv kommer ni kunna höra om familjelördagen i medborgarhuset.

Programmet sänds även 17.00 och 22.00.

lyssna till presskonferensen.

2
JAN

Kommunnytt under december

Ulrica Jellback är kommunens nya budget- och skuldrådgivare. –Välkommen att kontakta mig om du har frågor kring din ekonomi eller har hamnat i skuld!

I kommunnytt under december, har ni i radion hört inte bara om kommunens nya budget- och skuldrådgivare. Utan också om den medborgarundersökning som nu gjorts för 9é året i rad. Falköpings kommun deltar årligen i Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning. Resultatet av 2014 års undersökning har nu presenterats.

Här finns också inslag från firandet i stadshuset, med anledning av de 50 åren där.

lyssna här om Ulrica Jellback.

lyssna här om medborgarundersökningen.

lyssna här om de 50 åren i stadshuset.

7
DEC

Kommunnytt på tisdag

Thomas Hjert och Katarina Andersson

Tisdagens kommunnytt, som du hör i programmet Tio i Tolv med repris 17 och 23.00, får vi höra om Katarina Andersson, förvaltningschef för Kompetens- och Arbetslivsförvaltningen, som nu förordas till en ny tjänst som biträdande kommundirektör.

lyssna här.

2
DEC

Toppbetyg för äldreomsorgen

I tisdagens tio i tolv hör ni bla Karin Stigner och Ulf Johansson berätta om äldrevården i Falköping och dess fina resultat i den årliga undersökningen.

Tisdagens kommunbytt, som du hör i programmet Tio i Tolv med repris 17 och sent på kvällen, har två inslag denna vecka. Dels om Socialstyrelsens nationella brukarundersökning men också om Förslag till friluftsplan för Falköpings kommun.

lyssna om undersökningen, här.

lyssna om friluftsplanen, här.

1
DEC

26 timmar per dygn?

Radio Falköping vill uppmärksamma lyssnaran på den föreläsning, Folkhälsorådet Falköping och Falköpings kommun arrangerat på Stadsteatern nu på onsdag den 3 december kl. 14–16 eller 18–20 där man får lyssna till författaren Jan Tern som ger tips och kunskap om hur du kan minska stressen och öka sitt välbefinnande. Fri entre!

Händer det ibland att du inte kan fatta enkla beslut, får ont i kroppen eller har svårt att komma ihåg vardagliga saker som lösenord eller var bilen parkerades? I så fall kan du den här kvällen få värdefulla tips om hur du kan ta dig ur den skadliga stressen.

lyssna här.

27
NOV

Årets pristagare utsedda

Falköpings kommun delar varje år ut dels ett miljöpris på 10 000 kronor för att uppmärksamma och belöna insatser som bidrar till en hållbar utveckling.

Man delar också sedan i fjol ut ett folkhälsopris på samma belopp, i år tilldelas detta en aktör som genom hälsofrämjande arbete påverkar kommunens medborgare att förbättra sin hälsa.

Dagcentralen Frejas projekt "Sunt liv" med Bosse Andersson och Barbro Skoglund i spetsen får alltså årets folkhälsopris. Och Qvinnovindar får årets miljöpris för sin drivkraft för förnyelsebar energi.

I går presenterades dessa av Conny Johansson, om du inte har möjlighet att lyssna till dagens Tio i Tolv kan du lyssna här.

18
NOV

Stadshuset 50 år

Det är 50 år sedan grönområdet med lekpark bebyggdes med nuvarande stadshus. Genom åren har ett antal om och tillbyggnader skett. I början av december kommer detta att firas, hur och när kan ni höra i tisdagens Tio i tolv, där som vanligt kommunnytt är en del.

lyssna

3
NOV

Invigning av utställningen Vi är romer

Under söndagen invigdes utställningen, "Vi är romer" på Falbygdens museum. Den visar 500 års utanförskap, tältliv och aktivism men också glädje, tradition och framtidshopp. Genom att lära av historien skapar vi en bättre framtid!

31
OKT

Invigning av utställningen Vi är romer

På söndag öppnar en ny utställning, radion har varit där och i fredagens Tio i Tolv fick vi veta mer om utställningen.

Vi är romer – möt människorna bakom myten på Falbygdens museum. Visar 500 års utanförskap, tältliv och aktivism men också glädje, tradition och framtidshopp. Genom att lära av historien skapar vi en bättre framtid!

Genom kunskap grundläggs respekten för andra människor. Utställningen vill med hjälp av intervjuer, filmer och musik ge ökad kunskap om romer för att förändra attityder, bryta utanförskap och visa att oavsett kultur, språk, kläder och utseende, så är vi alla människor.

Utställningen är producerad av Göteborgs stadsmuseum och visas i samarbete med Västra Götalandsregionen. Den pågår till 22 februari 2015.

lyssna

27
OKT

Kolla din skatt!

Nu blir det enkelt för Falköpingsborna att se vad skatten används till då Falköpings kommun lanserar skattekollen via sin hemsida.

I tisdagens Tio i Tolv berättar kommunens kommunikationschef Pascal Tshibanda hur man kolla vad Falköpingsbornas skatt används till.

När du kommer in på kommunens hemsida skriver du in din månadslön och sedan görs en uträkning som visar hur stor din kommunalskatt är och hur mycket som går till respektive verksamhetsområde.

Länk till skattekollen i Falköping

lyssna

15
OKT

Landshövding Bäckström på besök

Under tisdagen besökt Landshövding Lars Bäckström Falköping, i torsdagens Tio i Tolv, får ni lyssna till den pratstund radions Roger Andersson då fick med honom.

Landshövdingen statens representant besökte lärcenter, BS verkstäder och pratade nya bostäder.

- Det omöjliga blir möjligt i Falköping.

Lars är helt klart imponerad över den historiska bygden och Falköping, cittaslow liksom kommunledningens sätt att genom utbildning få ut nyanlända i arbete.

lyssna

8
OKT

Invigning av årets skördefest och konstnatta

Som vanligt är radion med när och det händer, så var vi ju även under konstnatten och invigningen av skördefesten liksom årets socken. Ni som missat inslagen i Tio i Tolv, får nu här möjligheten att lyssna.

Årets mekelsmäss och konsnattsinvigning i Jäla - lyssna

Några nedslag under konstnatten - lyssna

6
OKT

Öppet hus på asylboende i kväll

I dagens Tio i Tolv får vi höra om asylboende och om det öppna huset på Danska Vägen 64 som är i kväll mellan 18 och 20.

Allmänheten hälsas välkommen att besöka boendet, träffa personalen och få information om verksamheten.

Har ni missat Tio i Tolv kan man här hör repris. lyssna

29
SEP

Kommunfullmäktige

I kväll startar kommunfullmäktige redan klockan 18. Mötet behandlar bland annat kommunrevisorernas granskning av näringslivsverksamheten, delårsbokslut, medfinansiering av utbyggnad av E20, principer för renhållningstaxa samt VA-investeringar.

Och som vanligt går det att i radion, men också att se via webb-TV.

26
SEP

Årets socken och Konstnatten

Hur har det gångna året varit i Jäla som i fjol blev utsett till årets socken.

Och vad händer under Konstnatten på Wilhelmsro och Skräddaregården?

Har ni missat Tio i Tolv kan man här hör repris av några av inslagen kring detta. lyssna om året som varit i Jäla socken
lyssna om vad som händer på Skräddaregården
lyssna om vad som händer på Willhelmsro

23
SEP

Mekelsmäss, marknad och Konstnatten 2014!

Till helgen är det dags för årets skördefest, som firas på många olika sätt.

Årets socken är utsedd och på Malta Johanna Marknad som firas på torget kan man ta del av närodlat och närproducerat. Konstnatten engagerar väldigt många och på Ållebergsgymnasiet blir det Art Fair

Har ni missat Tio i Tolv kan man här hör repris av några av inslagen kring detta. lyssna om Konstnatten och Art Fair på Ållebergsgymnasiet!
lyssna om Årets socken
lyssna om Kostnatta på Ekehagens

15
SEP

Valet

Vid 23 tiden på söndagskvällen, samlade radion företrädare för de olika partierna för att höra deras kommentarer till val resultatet.

I dagens Tio i Tolv kan man återigen höra en repris av denna, lyssna

12
SEP

Valutfrågning av Miljöpartiet

I dagens Tio i Tolv är det Miljöpartiets Mattias Lindgren som frågas ut av Rolf Johansson.

lyssna

11
SEP

Valutfrågning av Kristdemokraterna

I dagens Tio i Tolv är det Kristdemokraterna:s Dan Hovskär som frågas ut av Rolf Johansson.

lyssna

11
SEP

Valutfrågning av Socialdemokraterna

I dagens Tio i Tolv är det Socialdemokraterna:s Conny Johansson som frågas ut av Rolf Johansson.

lyssna

9
SEP

Valutfrågning av Sverigedemokraterna

I dagens Tio i Tolv var det även Sverigedemokraterna:s Hanna Wigh som frågades ut av Rolf Johansson.

lyssna

9
SEP

Valutfrågning av Moderaterna

I dagens Tio i Tolv är det Moderaterna:s Lena Sjödahl som frågas ut av Rolf Johansson.

lyssna

8
SEP

Valutfrågning av Centern

I dag får vi lyssna till det tredje programmet, där företrädare för partierna frågades ut av Rolf Johansson.

Det är Centern:s Karola Svensson som svarade på frågorna, här kan du lyssna till en repris.

lyssna

6
SEP

Valutfrågning av Folkpartiet

I går fick vi lyssna till det andra programmet, där företrädare för partierna frågades ut av Rolf Johansson.

Det var Folkpartiets Annika Carp och Maria Jern som svarade på frågorna, här kan du lyssna till en repris.

lyssna

5
SEP

Valutfrågning av Vänsterpartiet

I går fick vi lyssna till det första programmet, där företrädare för partierna frågades ut av Rolf Johansson.

Det var Vänsterns Inger Lilja som svarade på frågorna, missade du kan du lyssna här nu.

lyssna

24
JUN

Kultur på sommarlovet

Ungdomens hus har öppet för barn och ungdomar som går i mellanstadiet och uppåt. I går 23 juni startade Kulturplaneternas kostnadsfria aktiviteter på Ungdomens hus. Musik, dans, skapande verksamhet och lite fysisk aktivitet där emellan utlovas!

Alla elever i mellanstadiet har fått en inbjudan till Kulturplaneternas aktiviteter vecka 26—27. De pågår måndag—fredag kl. 10—17.

Programfolder/Kultur på sommarlovet .PDF

11
JUN

Kommunnytt

Mångmiljonsatsning på cykelbanor i tisdagens Tio i Tolv

Falköpings kommun har antagit en omfattande strategi för att främja cykeltrafiken och öka andelen cykelresor. Kommunstyrelsens ordförande Ulf Eriksson och tekniska nämndens ordförande Dan Gabrielsson presenterar här satsningen.

lyssna

"Händer på byggda"

I tidigare kommunnytt har vi hört om vad som hänt på torget, tipspromenader i Jäla och vad som händer 6-juni.

lyssna (hänt på torget)
lyssna (Jäla)
lyssna (6-juni)

26
MAJ

Kommunfullmäktige 26 maj 2014

Ärendelistan vid detta möte var inte alltför lång, men en fråga från Tomas Ödeslätt om kommunens aktieplaceringar, föranledde ett längre replikskifte..

15
MAJ

Öppet hus för seniorer

På fredag blir det Öppet hus för seniorer på biblioteket mellan 10 och 13. I dagens Tio i Tolv berättar Cina Ljunggren och Maria Sjöholm om detta "nya" grepp för att inspirera seniorer till litteraturvetarens värld.

Perra Ljungberg kommer att underhålla med gitarrspel och sång.

lyssna

11
MAJ

Ny stadsbyggnadschef

I den gångna tisdagens kommunnytt, fick lyssnarna möta vår nya stadsbyggnadschef Erna Pezic. Hon har arbetat i kommunen sedan 2008, de tre senaste åren som stadsarkitekt. Hon flyttade till Sverige 1992, från Bosnien där hon är född och uppvuxen.

lyssna

1
MAJ

Vi hälsa våren välkommen i Plantis

Valborgsmässoafton fick vi lyssna till 2014 år vårtalare, Niclas Fällström, bonde och landsbygdsutvecklare. Här är ett klipp där vi även får höra Mössebergs Musikkår under ledning av Susanna Heinebäck. Och Falköpings Sångsällskap, med Ann-Britt Werner som dirigent.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Karola Svensson (C) var konferencier.

28
APR

Kommunfullmäktige 28 april 2014

Mötet som inte bara kan ses här på webben utan också höras i radion på 90,8 MHz, börjar denna gång klockan 17

Innan mötet kan ni höra en genomgång av ärendelistan. Mötet inleds sedan med allmänhetens frågestund. Vidare behandlas bl.a. avgifter för skol- och lägerverksamhet i Ekehagens forntidsby, taxa och regler för brandskyddskontroll, motion om utredning av vindkraftens framtid, motion om seniorlunch i skolmatsalarna, avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen, försäljning av Forum Posthuset i Stenstorp, försäljning av Gudhems förskola, revisionsberättelsen samt fråga om ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2013, kommunens årsredovisning 2013, ombudgeteringar från år 2013 till år 2014.

25
APR

Vänortsbesök i Falköping

I år uppmärksammas tio år av samarbete mellan Falköping och vår Italienska vänort Fontanellato. 1-4 maj hälsas våra Italienska gäster välkomna till Falköping. Mer om detta besök kommer ni att få höra i tisdagens Tio I Tolv.

19
APR

Kommunnytt

I kommunnytt på tisdag i programmet tio i tolv kan ni höra Rolf Andersson och Elinor Karlsson berätta om cyckel och vandringsdagen som äger rum den 27 April.

lyssna

8
APR

Dagens kommunnytt

Gästnätterna i Västsverige ökar för femte året i rad och Falköping är den kommun i Skaraborg som ökat mest. Här har antalet gästnätter ökat med hela 13 procent jämfört med 2012!

Den positiva utvecklingen av gästnätter är ett resultat av många faktorer. Marknadens efterfrågan styr och i Falköping finns många bra boendeanläggningar som tillsammans med attraktiva besöksmål och evenemang lockar till sig såväl privatresenärer som affärsresenärer. Gästnätterna är relativt jämnt fördelat över året och vi kan konstatera att evenemang i ännu högre utsträckning lockar till sig besökare som övernattar i området.

Klara Börjesson Ahlquist berättar om detta i tisdagens kommunytt.

lyssna

3
APR

Invigning av nya konstgräsplanen Odenvi!


I programet tio i tolv på torsdag berättar kultur- och fritidsnämndens ordförande Karola Svensson om invigningen av den nya konstgräsplanen nu på söndag.

14.15 inviger hon den nya konstgräsplanen. Därefter följer övriga talare.
Klockan 14.30 inbjuder Falköpings Fotbollsgrupp till match mellan blå (lagledare Håkan Arnesson) och röda (lagledare Conny Johansson) laget. Tuff strid utlovas.

lyssna

1
APR

Kommunnytt

Hur ska morgondagens Plantis se ut och hur skapar vi ett centrum för megalitkulturen? Nu vill politiker och tjänstemän att Falköpingsborna är med och tycker till om hur parken ska utformas. Inget förslag är för litet, galet eller storslaget!

På tisdag kan man höra Ulf Eriksson och Alex Bergström prata om en fönyelse av Plantis i Kommunnytt tio i tolv.

lyssna

25
MAR

Drop in om e-tjänster

Biblioteket bjuder in till info om internet, e-tjänster och sociala medier.

Här samtalar radions Roger Andersson med Magnus Rosén från biblioteket om vad du som medborgare kan få hjälp med.

lyssna

3
MAR

Yrkeslivsmässan i kommunnytt

Veckan kommunnytt, som du hör på tisdag i programmet Tio i tolv, besökte förra veckan Ållebergsgymnasiet och den Yrkeslivsmässa som hölls där. Ovan kan du inte bara höra utan också se, inslagen därifrån

25
FEB

Kommunnytt

I dagens tio i tolv kommer ni att få höra Ulf Gripenwald, om hur man kan få rådgivning för att skapa gemensamma avloppslösningar på landsbygden.

lyssna

24
FEB

Kommunfullmäktige

Kvällens kommunfullmäktige startar klockan 19.00, strax före informerar Göran Hellmersson om dagen ärende.

Mötet inleds med allmänhetens frågestund. Vidare behandlas bl.a. detaljplan för Ranten 1:8 m.fl., (BS Verkstäder AB), taxa för offentlig kontroll enligt lag om foder och animaliska biprodukter, taxa för offentlig kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen, taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område, taxa för tillsyn inom strålskyddslagens område (solarier).

15
FEB

Bokslut år 2013 - plus 69 miljoner!

Kommunens preliminära resultat för år 2013 blev ett plus på 69 miljoner kronor! I resultatet finns en engångsersättning, en återbetalning på 29 miljoner från AFA-försäkringar och en nedskrivning av värdet på den gamla rivna gymnasie-byggnaden, en kostnad på 16 miljoner.

Exklusive dessa poster blev resultatet plus 56 miljoner.

Här presenterar Ulf Eriksson kommunstyrelsens ordförande, Conny Johansson 1:e vice ordf och Thomas Hjert kommundirektör 2013 års preliminära bokslut vid en pressträff den 13 februari 2014.

läs mer

14
FEB

Avslå ansökan om provborrning!

I fredagens kommunnytt som du hör i programmet Tio i Tolv, får vi hör Vanja Wallemyr, Jan Lindholm och Ulf Eriksson tala om det orimliga och olämpliga i att man skulle få provborra på Falbygden. Här ovan kan du inte bara höra utan även se intervjun som skedd vid Ållebergs "änne" vid den så kallade Hokällan.

läs mer om saken
11
FEB

Tisdagen

Denna dag kommer att bjuda på mycket politik i radion, kvart över nio, startar sändningarna från regionfullmäktige i Vänersborg.

När det blir lunchpaus därifrån blir det kommunnytt, som denna dag kommer att ta upp Vänorts utbytet, och vi kommer att få höra kommunalrådets syn på att vår Danska vänort nu verkar vilja dra sig ur. lyssna

Vi får också höra om vad som händer på Ekehagens i Åsarp. lyssna

4
FEB

Kommunnytt

I tisdagens tio i tolv kommer ni att få höra David Strenge som berättar om vad som händer på "Familjelördag".

lyssna

Vi får också höra ett inslag om kommuns satsningar i 2014 års lönerörelse.

lyssna

28
JAN

Kommunnytt

I tisdagens tio i tolv kommer ni att kunna höra Alexander Kouzmine som berättar om vad som händer på prästgårdsgärde och bygget där.

lyssna

20
JAN

Brukarundersökning och nytt ungdomsprojekt

Sedan 2003 genomförs brukarundersökningar kontinuerligt i alla verksamheter. Syftet med brukarundersökningarna är att få veta vad brukarna och närstående tycker är viktigt för dem och hur de upplever kvaliteten på insatserna som utförs.

Årets resultat av socialstyrelsens nationella brukarundersökning visar att de äldre i Falköping är mycket nöjda med både äldreboende och hemtjänst. Det område som fått flest positiva svar är frågor om personalens bemötande.

Radions Roger Andersson har träffat kommunens verksamhetsutvecklare Karin Stigner. Inslaget kunde du höra i förra veckans kommunnytt, som är en del av programmet Tio i Tolv.

lyssna

I veckans kommunnytt får vi höra om ett ungdomsprojekt som nyligen har startat, "för ett bra och positivt liv åt kommunens unga".

lyssna

2
DEC

Stimulansbidrag av Folkhälsorådet!

Vad är detta och hur ansöker man. Radions Roger Andersson försöker i veckans kommunnytt på tisdag att ge lyssnarna svar. Han möter Titti Walterum Folkhälsoplanerare i kommunen.

Läs mer och ansök

lyssna

20
NOV

I måndags gästade den prisbelönta författaren Lisbeth Pipping Falköping. Och de som denna kväll tagit sig till stadsteatern fick lyssna inte bara till en gripande berättelse om hur det är att växa upp med en utvecklingsstörd mamma. Lyssnarna fick också många tankar om hur mobbing påverkar och hur man kan motverka detta.

"Så gott man kan" ett vanligt uttryck men räcker detta till och vad betyder detta för barn när de växer upp. Var sätter vi och socialtjänsten gränsen för föräldrars möjlighet att ge sina egna barn ett dräglig uppväxt, och hur kan vi vara ett stöd för barn som har det svårt.

Under den mer än två timmar långa föreläsningen, som du nu kan lyssna och se här ovan, ger Lisbeth lyssnarna inte bara sin egenupplevda berättelse utan också många andra barns upplevelse av att vara "mamma till sin egen mor" och att bli lyssnad på.

Arrangör för kvällen var Socialförvaltningens barn- och familjesektion.

20
NOV

Nytt naturreservatet på Mösseberg

Mösseberg är av stor betydelse för såväl Falköpingsbor som för besökare. Bergets östsluttning har höga naturvärden som främst grundar sig på ädellövskogarna. Området är nära tätorten och ett viktigt rekreationsområde. Falköpings kommun vill nu genom bildande av ett naturreservat ge områdets värden ett långsiktigt skydd.

I kommunnytt på tisdagen berättade Karin Fransson om naturreservatet på Mössebergs östsluttning.
lyssna

19
NOV

Vattenläcka

En vattenläcka har upptäckts som berör abonnenter i Gudhem och abonnenter mellan Gudhem och Torbjörntorp.

Läckan kommer att repareras mellan 23:00-03:00, natten till onsdagen. Under denna tid kommer de berörda att vara utan vatten.

Detta kan man läsa på kommunens hemsida.

18
NOV

Seniormässan 2013

Under Seniormässan i torsdags, sände radion direkt mellan 11 och 13, här kan ni nu inte bara höra utan också se den intervju radions utsända fick med Sussane Larsson (S).

18
NOV

Kärlek och stålull - Intressant föreläsning


Kom och lyssna till den prisbelönta författaren Lisbeth Pipping på stadsteatern i Falköping den 18 november kl. 18 30-21. Fri entré!.

I dagens Tio i Tolv får vi hör lite om vad detta är, radions Roger Andersson ringde upp Lisbeth.
lyssna

14
NOV

Fibernät invigt av Kent Johansson

EU-parlamentariker Kent Johansson invigde i eftermiddags utbyggnaden av fibernätet för 240 abonnenter för Fiber Östra Falbygden ekonomiska förening.

Ordförande Christer Eliasson i föreningen berättade först om hur många mil slang och fiber man grävt ner, innan den officiella invigningen gjordes genom att Kent Johansson satt ihop en fiberkontakt.

Genom att klicka på bilden ovan kan ni se och höra invigningen som gjordes vid "Teknikboden" i Kälvene.

12
NOV

Dagens kommunnytt

Dagens kommunnytt handlar om en ny inlärningsmetod inom skrivning och läsning som Odensbergsskolan som en av 3 skolor prövar.
lyssna

Men vi kommer också att få höra om Seniormässan som hålls på torsdag, Ållebergsgymnasiet är platsen och radion kommer att vara på plats mellan 11 och 13 för att spegla vad som händer.
lyssna

5
NOV

Om det händer

Hur förberedda är vi om det händer? Stormen Simone gick oss för bi och SMHI missbedömde vilken väg stormen skulle ta. I dagens kommunnytt som sänds 11,50 får vi veta om vilka resurser som finns och hur förberedda vi är i kommunen, om och när en storm drabbar oss med full styrka.
lyssna

I dagens Tio i Tolv kommer vi också att få hör om vad som händer på torsdag på Mössebergsgården då det arrangeras Ekumenisk storträff där. Vem är Ewa Wymark ja detta får ni veta i dagens program.

28
OKT

Budgetmöte

På måndag sänder radion direkt från kommunens budgetmöte. Mötet startar redan klockan 9 och en kvart före kommer vi att gå igenom dagens ärendelista.

Under mötet som troligen kommer att pågå under hela dagen, kommer det att bli några pauser då vi kommer att bjuda på musik, men också programmet Tio i Tolv i lunch pausen som är planerad till 12 tiden. Övriga pauser är planerade till 10.30, 15.00 och eventuellt kl. 18.00 beroende på hur långt mötet blir. Tiderna kan komma att ändras.

25
OKT

Budgetmöte

På måndag sänder radion direkt från kommunens budgetmöte. Mötet startar redan klockan 9 och en kvart före kommer vi att gå igenom dagens ärendelista.

Under mötet som troligen kommer att pågå under hela dagen, kommer det att bli några pauser då vi kommer att bjuda på musik, men också på programmet Tio i Tolv i lunch pausen som är planerad till 12 tiden. Övriga pauser är planerade till 10.30, 15.00 och eventuellt kl. 18.00 beroende på hur långt mötet blir. Tiderna kan komma att ändras.

15
OKT

Invigning av Falköpings nya landmärke

Här är fem klipp från gårdagens invigning, vi hör kommunalrådet Conny Johansson (s) som är vice ordförande i Falköpings Hyresbostäder.

Ulf Eriksson och bostadsminister Stefan Attefall invigningstalar, för att sedan klippa bandet.

Dan Hovskär avtäckte också ett konstverk som ursprungligen prytt Stora Hotellet. Slutligen får vi lyssna till en intervjuv med O`learys grundare Jonas Reinoldsson.

7
OKT

Kommunnytt

I veckans kommunnytt, som man hör i programmet Tio i Tolv på tisdag, kommer vi att få höra om nybyggnationen av parkeringen bakom järnvägen, det är radions Roger Andersson som pratar med Fredrik Johansson.
lyssna

I förra veckan kunde vi höra Ida Helander informera om hur du kan ge förslag till vem som ska få årets miljöpris.
lyssna

Vi fick även höra ett inslag från den inspirationsdag för Skaraborgs arbetsmarknadsenheter som hölls den 30 september.
lyssna

2
OKT

Vättervatten

Vad vet du om vattnet vi får i våra kranar? I måndags berättade Carl Doverholm, Skaraborgsvatten Borgunda vattenverk, om bakgrunden och hur det fungerar.

30
SEP

Kommunfullmäktige

Kvällens kommunfullmäktige startar klockan 19.00, och strax före informerar Göran Hellmersson om dagen ärende.

Sammanträdet inleds med allmänhetens frågestund. Vidare behandlas bland annat delårsrapport januari-juni 2013, kommunal borgen för vatten- och avloppsanläggning i Jättene, Östra Tunhem och Ugglum, ändring av stadgarna för Stiftelsen Ekehagens Forntidsby, ny förbundsordning för Kommunalförbundet Avfallshantering Östra Skaraborg, utträde ur West Sweden.

30
SEP

Budgetförslag

I måndagens kommunnytt, som man hör i programmet Tio i Tolv, kommer vi att få höra om kommunens budget för 2014 och kommande år.
lyssna

24
SEP

Plantis och ombyggdnaden av

I dagens kommunytt berättar gatuchef Fedrik Johansson om Plantis nya struktur och vad som händer med "ströget" som St:Olofs gatan kallas i folkmun.
lyssna

23
SEP

Cykelstrategi i Falköping

I tisdagens kommunytt berättar Tomas Hjert om hur Falköping ska bli en bättre cykelkommun

Kommundirektören fick i våras uppdraget att ta fram en cykelstrategi för Falköpings kommun.

Ett förslag finns nu framme. Nästa steg blir nu att jobba fram en handlingsplan.

Cykelstrategin ska ligga till grund för kommunens arbete med att öka andelen cykelresor jämfört med bilresor. Falköpings kommun eftersträvar ett långsiktigt hållbart transportsystem och ett led i detta är att planera så att behovet av bilåkande i staden minskar.

För att minska biltrafiken krävs bl.a. att förutsättningarna för gång- och cykeltrafiken förbättras och utvecklas.
lyssna

17
SEP

Sara Cronholm ny kommunjurist

I tisdagens kommunytt får vi möta Falköpings nya kommunjurist, som nu återvänt till hembygden.

Sara Cronholm som den 5 augusti tillträdde tjänsten som kommunjurist i Falköpings kommun. Har tidigare arbetat vid Borås Tingsrätt och Juristbyrån på Swedbank. Sara som är född och uppvuxen i Falköping. Har efter att ha bott några år utomlands, och sedan i Göteborg, flyttat tillbaka med sin familj.

Vi kommer att få höra om vägen åter men också om vilken uppgift en kommunjurist har.
lyssna

9
SEP

Flyktingguide

En flyktingguide är en person som ideellt ställer upp som stöd för en nyanländ flykting. Guiden blir en länk till det svenska samhället, kulturen och språket. Genom intervjuer matchas personer som till exempel har gemensamma intressen, utbildning eller yrke.

Verksamheten vänder sig till vuxna, från 20 år och uppåt, och startar i höst.

I veckans kommunytt, får vi höra Åsa Sandström och Annika wiliow Sundh berätta om flykting guider.
lyssna

6
SEP

Falköpingspendeln

Premiär för Falköpingspendeln!

Onsdagen den 4 september anlände det första containertåget från Göteborgs Hamn till Falköping med varor för vidare transport till Julas stora centrallager i Skara. Den historiska händelsen firades med invigningstal, Radio Falköping var på plats och fick en pratstund med Joachim Frykberg, vd på Jula. Det blir också avlastning och invigning, mer info på kommunens hemsida.

5
SEP

Ny turistbyrå

I dag informerades om den nya "turistbyrån" och om de besöksservice platser som kommer att finnas i kommunen.

Efter upphandling, kommer att avtal om en centralt placerad "turistbyrå" där besökande under hela året ska kunna få tips om sevärt på Falbygden och få hjälp att boka boende.

26
AUG

Hösten första fullmäktige

På måndag kväll med start 18.45, sänder Radio Falköping från höstens första kommunfullmäktige.

Tre motioner ska besvaras, dels om inrättande av en fond med fokus på barn och unga, men också om ökade möjligheter på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning och om subventionerade halkskydd till kommunens pensionärer.

Det kommer också att bli en information om kommunrevisionens granskningsrapport av byggnadsnämnden.

Ärendelistan har 17 punkter, så troligen blir det ett högst ordinärt möte.

20
AUG

Kommunnytt i Tio i Tolv på tisdag

Missade ni tisdagens tio i tolv där Peter och Roger att vara med när räddningstjänsten övar losstagning inför tävlingen i New York. Här kan ni se när Peter får vara "stand-in", och ni kan också höra hela reportaget nedan.
lyssna

Ulf Eriksson

I ett pressmeddelande på tisdagen meddelade han att han inte kandiderar till kommunfullmäktige i Falköping i 2014 års kommunval.
Här hör vi Ulf själv berätta om och varför.
lyssna

14
AUG

Ny chef för logistik och infrastruktur

Leif Bigstens arbetsuppgifter har renodlats och han blir nu chef för logistik och infrastruktur i kommunen, med strategiskt ansvar för infrastruktur som gäller väg och järnväg på regional och nationell nivå. Han kommer även att vidareutveckla arbetet med Skaraborg Logistic Center och kollektivtrafiken. I tisdagens kommunnytt berättade han om sina nya arbetsuppgifter.
lyssna

28
MAJ

6-juni

I dagens kommunnytt får vi höra om vad som kommer att hända i Plantis på Nationaldagen den 6-juni.

Det är Kerstin Arnesson från Kultur- och fritidsförvaltningen och Rita Linder på Turistbyrån som berättar för Roger Andersson om aktiviteterna inte bara i stans vackra park och amfiteatern. Utan också om välkomstfesten för nyfödda barn och välkomnandet av nya svenska medborgare denna dag.
lyssna

1
MAJ

Invigning av Connect Falköping

På torsdag och fredag får vi höra om invigning av Connect Falköping i programmet Tio i Tolv.
lyssna

Men vi får också höra om grannkanalen Radio Skaraborg, och när Peter och Roger beger sig ut på P4:s övningsfält i Skövde, allt detta i inslaget "nyfiken på" där radion försöker ge sina lyssnare insikt i allt mellan himmel och jord.

29
APR

Brand i kastrull

Vid invigningen av den nya brandstationen i Floby den 22 april 2013, demonstrerades vad som kan hända vid brand i en kastrull, och hur man ska släcka den. Mer från invigningen hör ni i tisdagens tio i tolv.
lyssna

Vi kommer också att få höra Klara Börjesson och Anders Ros berätta om förändringarna och Turistbyråns framtida roll.
lyssna

Tidigare har vi besökt brandstationen i Falköping, där vi också får vara med om en "stor" utryckning.

22
APR

Kommunnytt i Tio i Tolv på tisdag

På Tisdag får vi en presentation av den nya kanslichefen på kommunledningsförvaltningen Linda Karelid här i radion.

Hon är 34 år, statsvetare, och kommer närmast från Salems kommun där hon arbetat som kommunsekreterare.

Tjänsten som kanslichef innebär att Linda Karelid ansvarar för att handlingar, som kommer in till kommunstyrelsen, diarieförs. Hon ansvarar även för beredningen av ärenden till kommunstyrelsen, dess arbetsutskott och till kommunfullmäktige. Linda Karelid efterträder Mona Lindén som utsetts till chef för medborgarkontoret". lyssna


Skräpplockardagarna i Falköping

Falköpings kommun deltar även i år på Skräpplockardagarna. Hittills är det 2451 deltagare från 27 enheter anmälda till årets aktiviteter!

Här får vi höra Energi- och miljösamordnare Jenny Haglind berätta om dessa dagar.
lyssna

17
APR

Ja till nätet – nej till mobbning!

I fredagens tio i tolv får vi höra om projektet vägra kallas hora, som tar upp ämnet nätmobbing.

I en unik satsning i Falköping, kommer alla elever i årskurs 4—9 samt gymnasiet (totalt cirka 3 000 elever), att delta i en utbildning som lär dem att förhålla sig till sociala medier på rätt sätt.

Föräldrar, skolpersonal och föreningsledare är inbjudna på kvällstid för att få kunskap om hur de kan agera som vuxna.
lyssna

14
APR

VA taxa och Regionfullmäktige på tisdag

På tisdag är det dags för Regionfullmäktige, sändningen i radion startar 9.45 och kan då också ses här.

I lunch pausen bjuder vi som vanligt på tisdagar på kommunal information, och den här gången kommer det att handla om varför VA taxan kommer att höjas. Radions Roger Andersson har mött VA-chef Teresa Kalisky.
lyssna

8
APR

Om bygglov i veckans kommunytt

Tisdagens kommunnytt kommer att handla om bygglov. Radions utsända besökte det "öppna hus" som stadsbyggnadsavdelningen höll tisdagen den 26 mars.
lyssna

4
APR

Medborgarkontor

Den 3 april invigdes det nya medborgarkontoret i Falköpings bibliotek vid en enkel ceremoni. Radion var på plats och förevigade detta, som nu kan ses och höras här ovan.

31
MAR

Invigning av nya medborgarkontoret

Tisdagens kommunnytt kommer att handla om det nya medborgarkontoret i Falköpings bibliotek. Och tanken att medborgarkontoret ska vara en naturlig mötesplats som ger möjlighet till en bättre dialog med medborgarna.
I medborgarkontoret kommer ett antal kommunvägledare att finnas till hands för den som vill ha en personlig service, eller enkelt och snabbt vill få kontakt med olika handläggare.
Det här är en helt ny verksamhet för kommunen och inledningsvis kommer vi att hjälpa till i enklare ärenden som kan gälla till exempel blanketter, öppettider, protokoll, avgifter, p-skiva eller felanmälan, berättar Mona Lindén, chef för medborgarkontoret.
lyssna

Öppet hus om bygglov

Radions utsända besökte Öppet hus och stadsbyggnadsavdelningen i den gångna veckan.
lyssna

24
MAR

Kommunfullmäktige på måndag

Klockan 18.45 startar sändningen här på webben och i radion, med en genomgång av dagens ärendelista.
19
MAR

Lärcenter utbildar förskollärare

Tisdagens kommunnytt handlar om höstens utbildning för lärare.
lyssna

Stenstorps bibliotek 10 år

Vi kommer också att få höra om Stenstorps bibliotek och inför 10 års jubileet.
lyssna

12
MAR

113113

Tisdagens kommunnytt handlar om det nya informationsnummer. Man kan ringa dygnet runt om du behöver få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.
lyssna

Det kommer också att handla om bibliotekets vårprogram
lyssna

25
FEB

Planarkitekt Robin Pettersson

Höder 5, planförslaget omfattar Kavlåsstugan samt en liten del av Plantis, ut mot Parkgatan.

Om detta och det samrådsmöte som kommer att vara på onsdag kväll, kommer vi att få höra i tisdagens kommunnytt.
lyssna

25
FEB

Cykelstrategi för Falköpings kommun

Miljö och tillgänglighet kommer kommunytt på tisdag att handla om, och en bit är ju det här med cykelbanor.

Radions Roger Andersson träffar kommunens Gatuingenjör Håkan Gustafsson. Och vi kommer inte bara att få höra om nya cyklingsmöjligheter det blir på Vilhelmsro. Utan vilken cykelstrategi man har i kommunen.

Som vanligt kan du höra programmet tio i tolv med repriser 17.00 och 23.00 på kvällen. Men det går ju också bra att lyssna till just detta inslag här på webben.
lyssna

25
FEB

Komunalt - plus 79 miljoner!

I dagens Tio i Tolv får vi höra Ulf Eriksson presentera kommunens preliminära resultat för år 2012 som blev ett plus på 79 miljoner kr! lyssna

17
FEB

Kommunnytt i Tio i Tolv på tisdag

Det är snart vår och Linda Jakobsson kommer på tisdag att berättar om nyheterna på Falköpings badhus.
lyssna

Men redan på måndag blir det fortsättning av förra måndagens inslag från brandstationen.
För den som också vill se finns hela besöket att höra och se här.

Nästa tisdag kommer vi att få hör om var nya cykelbanor kommer att iordningställas under våren.

13
FEB

Sportlovskul

Det är ju sportlov och för de som inte rest till fjälls erbjuds allehanda aktiviteter, en av dessa besökte radions utsända under onsdagen, vilket kan beskådas ovan. Men också höras i radions program "Tio i Tolv" på torsdag.
13
FEB

Falköping i topp i energiundersökning

På torsdag får vi höra om hur Falköping har lyckats med sin miljösatsning. Vi ska träffa Magnus Wennergren Energirådgivare i kommunen, som kommer att berätta om hur vi ligger till med förnybar energi.
lyssna

12
FEB

Kommunnytt om äldreomsorg

I dagens Tio i Tolv kommer vi att få hör om den rapport SKL har gjort "öppna jämförelser - vård och omsorg om äldre 2012". Där kommunen får mycket höga betyg för äldreomsorgen av brukarna.
lyssna

Men vi kommer också att få höra om vad som hänt och vad som kommer att hända på Majarp, ingen har väl undgått att se allt timmer som nu ligger där.
lyssna

11
FEB

Räddningstjänsten

Räddningstjänsten är en viktig del för kommuninvånarnas säkerhet. I kommunnytt tio i tolv på måndag får vi en inblick i hur verksamheten fungerar. Roger Andersson och Peter Bengtsson besökte brandstationen, för att på plats informera sig om bland annat den ny brandbilen. Christer Olofsson Operativ chef berättade och visade bland annat den nya brandbilen.

Vi kommer också att få vara med om ett skarpt läge. Det blev en stor utryckning under radions besök, om detta kommer vi att få höra nästa vecka i radion. Men redan nu kan du här på nätet se hela reportaget.

4
FEB

Åsa Sandberg — ny integrationssamordnare

I regionfullmäktiges lunch paus på tisdag kommer vi att få lite kommunal information. Vi kommer att få möta Falköpings nya integrationssamordnare Åsa Sandberg.

Vem är hon och vad kommer hon att arbete med, ja det är frågor radions Roger Andersson ställer till Åsa.

lyssna
30
JAN

Lärcenter

Nyfiken på i samarbete med kommunnytt har besökt lärcenter och pratat med bland andra Agneta Zetterlund om dess veksamheter.

På torsdag den 31 januari hör ni andra delen i Tio i Tolv. Och för den som missade första delen, går den ju att lyssna till den här på nätet.
lyssna 1á delen
lyssna 2á delen

28
JAN

Årets första kommunfullmäktige

I kväll klockan 19.00 är det dags för årets första fullmäktigemöte, och traditionen med en andaktsstund innan är uppskattat av många. Både så här lokalt som i riksdagen

Sändningen startar klockan 18:30 med andaktsstunden som hålls av komminister Anna Hagman.

Innan mötet så kommer Ingegerd Darius Reinholdsson att gå igenom kvällens ärendelista.

25
JAN

Kommunnytt i Tio i Tolv

På tisdag kommer Christina Erlandsson, demenssamordnare att berätta om den Studiecirkel om demens! som startar den 6 februari.

lyssna
20
JAN

Åldrandet som projektet

Roger pratar med Susanne Larsson och Maja Nilsson om sammarbetet med blandannat Piteå kommun vad det gäller åldrandet som projektet AGE står för.

Detta hör du på tisdag den 22 januari.
lyssna

19
JAN

Ållebergsgymnasiets invigning

Nu är invigningen över, men genom att klicka på bilden/spelaren nedan, kan man se invigningen igen och igen.

På lördag 19 januari blir det invigningen av Sveriges modernaste gymnasieskola, och kommunens största satsning någonsin, detta kommer att firas med pompa och ståt, tårta och massor av musik. Alla är varmt välkomna att på plats delta vid invigningen, lyssna på konserten och se de nya lokalerna. Alla bjuds på tårta!

För de som inte har möjlighet kommer radion att sända från ca. 10.30, men det blir också möjligt att både se och höra från festligheterna här på sidan. klicka på bilden ovan för att starta webb-TV sändningen.

17
JAN

Turismen i Tio i Tolv

På fredag samtalar Roger Andersson med Clara Börjesson om turismens framtid i Falköping.

lyssna till inslaget

13
JAN

Årets största händelse?

Lördagen den 19 januari invigs gymnasiet i falköping. Här samtalar Roger med Erik Johansson och Madeleine Holmlind som håller i det hela angående invigningen. Detta hör du i kommunnytt Tio i Tolv på tisdag och på torsdag. lyssna

10
JAN

Kommunnytt

På tisdag får vi höra Ulf Eriksson kommentera den senaste medborgarenkäten.

Vad är Falköpingsbon nöjd med och vad vill han förändra är ju frågor som man på detta sätt vill ha svar på.

Slå alltså på radion antingen 11.50, 17.00 eller 23.00 och hör hur denna undersökning påverkar ditt och mitt vardagsliv. lyssna

5
JAN

Ny avloppsledning från Vartofta

På tisdag den 8 januari får vi höra VA-ingenjör Visar Berisha berätta om den nya spillvattenledningen mellan Vartofta och Hulesjöns reningsverk i Falköping. Slå på radion Tio i Tolv på tisdag så får du höra mer om arbetet som påbörjas första veckan i januari 2013. lyssna

19
DEC

Kommunnytt

I fredagens Tio i Tolv kommer vi att få hör om avfallshantering och sopsortering, gäst är Ida Helander. lyssna

Annika Wilow Sundh som är konsumentvägledare, kommer att ge lyssnarna tips om vad som gäller kring ånger och bytesrätt inför julklappsbyten. lyssna

18
DEC

Kommunfullmäktige

Missade du fullmäktige mötet och stipendie utdelningen?
Radion var där och här kan du nu se och höra den.

17
DEC

Kommunnytt

I tio i tolv på torsdag kan ni höra invigningen av dotorpshallen.

Missade du vårt tidigare program om kommunens växel, så kan du lyssna på det här .

Bengt Nilsson som fått Årets Folkhälsopris. Lyssna

Utställning "Skräck & skrock" om makternas påverkan på Falbygdens museum!. Lyssna

Öppet hus på Ållebergsgymnasiet. Lyssna

Ät S.M.A.R.T i höst! Varför inte nystarta hösten med att äta S.M.A.R.T.are? Lyssna

Planarkitekt Eva-Marie Samuelsson om översiktsplan 2020 Lyssna

Om hemtjänsten Hjorten, Anna-Karin. Lyssna

24
OKT

Om renoveringen av fullmäktigesalen

I fredagens Tio i Tolv får ni höra Patrik Björk berätta om renoveringen av samanträdeslokalen för fullmäktige.

På måndag är det sedan dags för det första mötet i den renoverade lokalen. Lyssna .

Men redan i torsdagens Tio i Tolv får ni höra om varför vi nu bor 32 centimeter högre, Peter och Roger har träffat kommunens 1:e mätningsingenjör Roger Carp för att få förklaringen. Lyssna .

1
OKT

Biogas i Jättene

Om biogas berättar Ida Hellander i tisdagens tio i tolv. Lyssna .

Besöksadress: Eriksgatan 2, 521 35 Falköping
Postadress: Bangatan 10, 521 43 Falköping
Tel: 0515-17235